Az Oscar-esélyesek között egy magyar animáció

2018.10.18. 09:46

Az Oscar-díjra legesélyesebb animációs filmek között említi a The Hollywood ReporterRuben Brandt, a gyűjtő című magyar filmet. Scott Feinberg újságíró saját véleménye, sajtómegjelenések, a korábbi évek trendjei és filmipari pletykák alapján állította össze a kategóriák legesélyesebb jelöltjeit. A legjobb animációs filmeknek a Ruben Brandt, a gyűjtő mellett A hihetetlen család 2-t, a Kutyák szigetét, a Ralph lezúzza a netet és a Mirai - Lány a jövőből című filmeket tartja. A The Hollywood Reporter az egyik legfontosabb filmes lap, ha ők a legesélyesebbek között tartják számon a Ruben Brandt, a gyűjtőt, az komoly elismerés.

A Ruben Brandt a szerb származású, de Magyarországon élő festő, látványtervező és animációs művész, Milorad Krstić filmje. Az egyedi animációs technikával készült film egy rablóbanda utáni hajszáról szólA történet főszereplője Ruben Brandt pszichoterapeuta (Rubens és Rembrandt után kapta a nevét), akit rémálmai arra kényszerítenek, hogy elraboljon 13 festményt a világ legnagyobb múzeumaiból és magángyűjteményeiből.

Brandt és nemzetközi, műkincsrablásra szakosodott bandája előtt nincs megállás, a világot felforgató kalandjaik során megfordulnak New Yorkban, Párizsban, Londonban, Rómában, Tokióban, Chicagóban, Firenzében, Szentpéterváron, na és persze Budapesten is. Célpontjaik közt szerepel a Louvre, a Tate, az Uffizi, az Ermitázs, valamint a Szépművészeti Múzeum is. Persze a hajsza is megindul utánuk. 

rem

A Ruben Brandt, a gyűjtőt november 15-én mutatják be Magyarországon, néhány elővetítés már volt belőle, és megnyerte a bukaresti animációs filmfesztivált is. A film teljes költségvetése 1 milliárd 180 millió forint, a projektet több mint 882 millió forinttal támogatta a Filmalap. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?