A Dűne sztárja egy egész budapesti mozit kibérelt magának

2023.10.18. 14:51
Timothée Chalamet a Dűne második részének forgatása miatt járt 2022-ben Budapesten. Az egyik alkalommal egy egész mozit kibérelt magának a színész, hogy zavartalanul megnézhesse a stábtagokkal a Top Gun folytatását.

Timothée Chalamet 2022 nyarán és őszén is Magyarországra utazott a Dűne második részének forgatása miatt – számolt be róla a GQ.

A portrécikk szerint a 27 éves amerikai színésznek óriási inspirációt jelentett a Top Gun folytatása. A Dűne sztárja egy budapesti mozit is kibérelt magának, hogy együtt nézhesse a stábtagokkal a filmet. Mint írták, a színésznek rendkívül baráti árat, kétdolláros (nagyjából 700 forintos) összeget kellett fizetni egy székért. 

A színész már legalább nyolcszor nézte meg a Top Gun: Maverick című filmet.

A stábból néhányan gúnyolódtak Timothée Chalamet rajongásáért, aki „élete egyik legjobb filmjének″ nevezte az alkotást. 

Timothée a Top Gun sztárjával is jó kapcsolatot ápol. Tom Cruise korábban a kaszkadőrképzéssel kapcsolatban küldött neki egy listát, hozzátéve, egyedül rajta múlik, hogy elsajátítsa ezeket a készségeket.

Ahogy az Index beszámolt róla, a Dűne második részét eredetileg októberben mutatták volna be a mozikban. A premiert a hollywoodi forgatókönyvíró- és színészsztrájk miatt 2024. március 15-re tették át.

A Dűne: Második rész szereplői között van Chalamet mellett ZendayaAustin ButlerFlorence Pugh, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Dave Bautista, Christopher Walken és Lea Seydoux is.