Helikopter kergeti Bruce Willist az M7-esen

2011.11.22. 10:29

Bruce Willis 2012. január 30-ától, 16 héten keresztül forgatja majd magyar helyszíneken a Die Hard-széria ötödik részét, a Good day to Die Hardot. A történet Oroszországban játszódik, oda keveredik ki John McLane a fiával, és együtt szállnak szembe az orosz alvilággal. Brad Pitt zombiháborús filmje, a World War Z után a két film közös hazai koprodukciós partnere, a Mid Atlantic Films a kőbányai konzervgyárat használná fel újra, ezúttal lerobbant pályaudvarként.

Bruce Willis és a pórul járt helikopter a Die Hard 4-ben
Bruce Willis és a pórul járt helikopter a Die Hard 4-ben

„Rengeteg Pest megyei és budapesti belvárosi forgatási helyszín lesz, például egy háromsávos autós üldözés az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszától egészen a rakpartig, ahol egy helikopter is üldözi a főszereplőt, mindezt fényes nappal - mondta az Indexnek egy névtelen informátor. - Míg a World War Z közel 2 milliárd forintot hagyott itt az államnak, addig John McClane és a kis brigádja 14 milliárdot is költhet."

A Die Hard 5 eredetileg Csehországban készült volna, de a nagyobb adókedvezmény és az - informátor szerint - rugalmas hivatalnokok miatt a stáb inkább Magyarországot választotta. Az ötödik rész rendezője John Moore lesz, a forgatókönyvet Skip Woods írta. A bemutatót eredetileg 2013. február 14-ére, Valentin-napra időzítették, de ezt szeptemberre tolták infiormációink szerint.

Adam Goodman, a Mid Atlantic Films vezetője november elején Szolnokon tartott terepszemlét, ahol a szovjet típusú Mi-24-es harci helikoptereket nézte meg az MH 86. Szolnok Helikopterbázison.