Egy nagy sztori lesz a 24. és 25. Bond-film

2012.10.27. 10:33

Még nem lehet pontosan tudni, rekordbevétellel nyit-e az 50. Bond-évfordulóra időzített Skyfall, de az már biztos, hogy a jogtulajdonosok, Barbara Broccoli és Michael J. Wilson (Albert Broccoli gyerekei) megtartják forgatókönyvírónak John Logant, aki korábban olyan díjesővel elhalmozott blockbustereken dolgozott, mint a Gladiátor, az Aviátor, a Rango és Az utolsó szamuráj.

Daniel Craignek két további filmre szól a szerződése, és az már biztos, hogy a 24. és 25. Bond-film egyetlen kettévágott, grandiózus történet lesz, amiben visszatérnek a Skyfallban látott főszereplők (listát a spoilerveszély miatt nem írunk). Sam Mendesről egyelőre nem tudni, vállalja-e rendezőként a következő két filmet.

A legújabb hírek szerint viszont már biztosan szakít a 007-es franchise-zal a Skyfall két társforgatókönyvírója, Neal Purvis és Robert Wade, akik a 99-es A világ nem elég óta szállítják a Bond-kalandokat, és aktív szerepük volt abban, hogy a jubileumi 20. film, a Halj meg máskor! című vicces-giccses nosztalgiaparádé után egy Bourne-stílusban rebootolt, új bondot kapott a XXI. század moziközönsége. A két író viszont most már szeretne más típusú filmekkel foglalkozni.

A Skyfall kiváló leköszönés lett a részükről, mert nemcsak mi kiáltottuk ki az eddigi legjobb Bond-filmnek, de a külföldi kritikusok és a nézők is imádják: a Rottentomatoeson 95 százalékon áll, az IMDb-n pedig 8,6-os pontszámmal menetel a siker felé. (via geektyrant)