Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összeállt a Bocuse d'Or európai döntőjének mezőnye

2018.03.13. 17:34

A Bocuse d'Or európai döntőjét először rendezik majd meg Olaszországban: a verseny június 11-én és 12-én zajlik a torinói Oval Lingotto kiállítási központban, ahol közvetlenül előtte a Cukrász Világkupát tartják majd, írja az MTI a szervezők közleménye nyomán.

Torinóban húsz európai ország képviselői csapnak össze, hogy a tíz legjobb aztán a Bocuse d'Or 2019-es lyoni világdöntőjének 24-es mezőnyében is indulhasson. Pohner Ádám, a Kistücsök étterem séfhelyettese, a kétnapos verseny első napján versenyezhet, amikor a lengyel, a belga, az izlandi, a német, a holland, a spanyol, a francia, a svájci és a brit induló is. Másnap az orosz, a svéd, a horvát, a finn, a norvég, a dán, az olasz, a bolgár, az észt és a török versenyző jön.

A verseny kötelező hozzávalói ezúttal Piemontból érkeznek, a séfeknek Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet kell felhasználniuk táljaikhoz. A zsűri elnöke Széll Tamás lesz, aki 2016-ban megnyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét.

Pohner Ádám februárban nyerte meg a Bocuse d'Or magyar döntőjét, amelynek tétje az volt, hogy ki képviselheti Magyarországot az európai döntőn. A versenyen a Kistücsök tulajdonosa elmondta: Pohner hónapokig gyakorolt az étterem pincéjében, ahol külön konyhát építettek fel erre a célra. A magyar versenyző segítője Csillag Richárd lesz.