Viola
-5 °C
-2 °C

Utcahosszal vezet a Big Brother

2002.09.11. 13:56
Meg sem közelítette az RTL Klub hétfőn indult reality show-ja, a Való Világ a tv2 Big Brotherjének nézettségét. A konkurenshez képest egy hét késéssel útjára indított műsorra a 18-49 éves korosztályban feleannyian sem voltak kíváncsiak, mint az utóbbi napokban több botrányt is kavart Nagy Testvérre. A tv2 show-ja már a Barátok köztöt is megelőzte.
realitynaplo.index.hu

Volkssturm - Big Brother-megnyitó

Realitynapló 1. - Lehet matyizni

Realitynapló 2. - És provokátorok

Realitynapló 3. - Tulajdonképpeniségek

Születési agónia - Való Világ-megnyitó

Messze elmarad a Való Világ nézettsége a Big Brotherétől: az Index információi szerint a 18-49 évesek között az RTL Klub műsora hétfőn mindössze 23,43 százalékos közönségarányt ért el, míg a tv2 show-ja 53,47 százalékos közönségarányával a tv2 legnézettebb műsora.

Hasonlóan alakult az eredmény a teljes (4 évesnél idősebb) lakosság körében: itt a Való Világ beszavazóshow-ját mindössze az akkor éppen tévézők 23 százaléka, míg a BB adását 42,92 százalékuk kísérte figyelemmel az AGB Hungarytól származó adatok szerint.

A Big Brother késő esti kiadását, amelyben a ház két lakója közti szexuális aktust mutatták be, az éppen tévézők 67,61 százaléka, a 18-49 évesek 72,16 százaléka nézte. (Ez az arány ugyan magasabb, mint a kora esti programé, ám a nézőszám az időpont miatt alacsonyabb.)

Visszaesett a Barátok közt nézettsége is; az RTL-es szappanopera a múlt héten még megelőzte a Big Brothert, hétfőn már csupán 31,83 százalékos részesedést szerzett a teljes lakosság körében, míg a 18-49 éves célcsoportnak 36,11 százaléka volt kíváncsi a sorozatra. Így hétfőn a Barátok közt elvesztette a nézettségért folyó vetélkedést. Kedden viszont már mintegy 300 ezerrel többen voltak kíváncsiak rá (BK: 45,4 %, BB: 40,8 %; teljes lakosság), mint a tv2 valóságshow-jára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!