Hammer beadta

2008.01.28. 13:14

Megtörtént, Hammer Ferenc beadta a pályázatát a Magyar Televízió elnöki posztjára. Jelöltünk kőkemény felkészülése fantasztikusan sikerült, élete formájában érzi magát, az új közszolgálatiság jegyében írt pályaműre pedig nehéz szavakat találni. Ott van például a reggeli műsorsávról szóló rész, aztán meg a gyerekműsorokról írt szöveg, nem beszélve arról, hány csatorna legyen, és milyen tematikáról szóljanak. Vagy például az a rész, ami arról szól, hogy nyilvánosságra hozza-e a Magyar Televízió az eddigi titokként kezelt adatait, vagy sem. Szóval ezekről jelenleg semmi sem jelenhet meg, mert a pályázat kiírása szerint az elbírálásig mindez titkos.

A további menetrend a következő: a pályázókat személyesen is meghallgatja a kuratórium február 4-5-6-án. Elbírálás február 25-én. A zsűri: első körben az MTV Közalapítvány kuratóriumának az elnöksége. Ide 3-3 tagot jelölt az MSZP és a Fidesz parlamenti frakciója, kettőt az SZDSZ, 1-1 az MDF és a KDNP. Ha itt Hammer megkapja a kétharmados többséget, akkor elnökjelöltté válik, és a második körbe lép. Itt pedig a nagykuratórium dönt: a miniparlamentet 21 társadalmi szervezet képviselője egészíti ki, BMX-esek most nincsenek, a teljes lista itt. Kétharmados többséget kell szerezni a kibővített testületnél is, aztán indulhat is az új közszolgálatiság.

A vetélytársakról egyelőre annyit: Hammeren kívül öten vették meg a kiírást, köztük van Rudi Zoltán, a jelenlegi elnök.

Amúgy hetek óta terjednek olyan pletykák, hogy eredménytelen lesz a pályázat. Ezt mi el sem tudjuk képzelni, hiszen az elképzeléseket ma kellett leadni, és őszintén hisszük, hogy mint minden pályázat Magyarországon, ez is a pályamunkák minősége alapján dől majd el. Márpedig egy erős pályázat biztosan van.

14:27 A legújabb információ az MTI-től: hárman adták be a pályázatot. Az egyik biztosan a Hammer, a másik a Rudi (erről közelményt is adott ki az MTV), a harmadik még titok, de utánajárunk.

14:40 Az MTI közreadta a neveket: Hammer Ferenc, Rudi Zoltán és Szabó-Stein Imre, aki a titoktartásra hivatkozva az indulását nem erősítette meg.