Adél
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Európai Parlament döntött, és hatalmas többséggel megszavazták a brexit-megállapodást, vagyis már semmilyen jogi akadály nem állhat Nagy-Britannia útjába, hogy 2020. január 31-én kilépjen az Európai Unióból. 

  A szavazást érzelmes vita előzte meg, és a formális, de azért történelminek mondható voksolás után a képviselők dalra is fakadtak. Miközben az Auld Lang Syne-t énekelték,  voltak, akik megfogták egymást kezét, voltak, akik ölelkeztek is, voltak, akik a könnyeikkel küszködtek.

  Ezt a dalt, aminek szövegét Robert Burns skót költő jegyzi, az angol nyelvterületeken főleg újévkor éneklik, illetve más búcsúzással kapcsolatos ünnepségeken is.

 • 41
  Fotó: outnow.ch

  A Contagion (magyarul: Fertőzés) című Steven Soderbergh-film az egyik legjobb, amit egy világjárványról készítettek, főleg azért, mert nem hajol le akciójelenetekért és hősies megoldásokért, hanem a lehető legvalószerűbben bemutatja, hogy mi történne akkor, ha a világon megjelenne egy ismeretlen, halálos vírus. (Az például tuti, hogy aki megnézi, utána egy ideig kevesebbet fogja fogdosni az arcát.)

  A Deadline most azt írja, hogy az egyébként 2011-es film feltűnt az Itunes legnépszerűbb filmjei között, olyan friss megjelenések mellett, mint a Joker vagy Az aszfalt királyai. A filmes oldal szerint egyértelmű, hogy a koronavírus miatt lehet ez, bár jó kérdés, hogy miért nézik ennyien: tanulni akarnak belőle, vagy csak végignézni a lehető legrosszabb eshetőséget.

  (Amúgy a magyar Ituneson nincs a legnépszerűbb új filmek között, azt a listát még mindig a Joker vezeti.)

 • Miskolcon egy autós a járdára, majd a sávokat elválasztó területre felhajtva kerülte ki a mellékutcában beállt kocsisort, és így kanyarodott rá a főútra. Az autót vezető nő pechére azonban pont egy jelöletlen rendőrautó előtt hajtotta végre a manővert, a járőr pedig azonnal követte, és megállította őt. A rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette a félperces jelenetet, amit azután az RTL Híradó riportja közölt:

  A nő – aki mögött ott ült 10 éves fia – jogosítványát akár egy évre is bevonhatják, és 150 ezer forintos pénzbüntetést is kaphat.

 • Az amerikai elnök – talán az elmozdítására indult eljárás szenátusi tárgyalását megtisztelve - a tőle megszokottól sokkal visszafogottabb kampánygyűlést tartott a New Jersey államban található Wildwoodban. A gyűléssel Trump egy szívességet viszonzott, mivel a körzet képviselője, Jeff Van Drew az impeachmentről tartott szavazás előtt átült a demokrata frakcióból a republikánusokhoz, és az egész eljárást elítélve „rendíthetetlen“ hűségéről biztosította az elnököt. Van Drew meglehetősen kényes helyzetben van, ugyanis a novemberi elnökválasztással egyidőben méretteti meg magát körzetében (vélhetően egy, a bosszúszomjas demokraták által sok-sokmillió dollárral kitömött jelölt ellenében), mely egyike azon politikai értelemben véve trükkös régióknak, melyekben a többség 2008-ban és 2012-ben még Barack Obamára szavazott, 2016-ban viszont már Trumphoz pártolt.

  Aaron Rupar, a Vox liberális online lap újságírója a twitteren közvetítette végig Trump beszédét (közben helyre is igazította az elnök néha egészen elképesztő hazugságait), és ő vágta ki azt a rövid részletet, melyen az elnök olyan erősen akarja bizonygatni, hogy boszorkányüldözés folyik ellene, hogy képtelen kimondani azt a szót, hogy „boszorkány“ (witch). De Trump gyorsan váltott, és egy „Mondjátok ki ti!“ felszólítással vágta ki magát a medgyessypéteri értelemben vett útelágazódásból.

  De amikor a „bűnöző“ (criminal) szóba is belesült, akkor a Fox Newson már gyorsan visszavágtak a stúdióba:

  Akármilyen jelentéktelennek is tűnik ez a két elszólás, a covfefe-affér utóéletét ismerve meg sem merem tippelni, mivé fajulhat ez az egész.