Amália
17 °C
35 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A kolumbiai Medellín utcáit gyakran rója egy kosárral a szájában Eros, a nyolcéves, ugyanis gazdái, akiknek saját kisboltja van, rábízták a házhozszállítást. Eros természetesen nem cím alapján nem találná meg a vevőket, de jutalomfalatokkal és némi simogatással sikerült sikerült áthidalni ezt a problémát. Tulajdonosa, Maria Natividad Botero állítása szerint a kutya körülbelül 5-6 vásárlójuk nevét jegyezte meg. 

  Eros persze nem most kezdte a szakmát, márévek óta látja el ezt a feladatot, de a koronavírus-járvány miatt most különösen hasznosnak bizonyult, hogy a helyieknek  nem kell elmenni a boltba, hanem egy nagyon szimpatikus futár házhoz viszi a rendelést.

  eros del
  Fotó: Euronews/Youtube
 • Azzal telefonált be a közelmúltban a 999-es segélyhívó számra valaki Nagy-Britanniában, hogy segítséget kérjen, amiért a megrendelt fagyasztóját rossz címre vitték, márpedig ez nem éppen az a vészhelyzet, amivel a segélyhívót vagy a rendőrséget kellene terhelni – derült ki a nyugat-yorkshire-i illetékes segélyhívó telefonközpontjának Twitteren közzétett bejegyzéséből, amiben arra hívták fel a figyelmet, hogy ne foglalják a vonalat oda nem illő dolgokkal a telefonálók.

  Bejegyzéseik szerint akadt, aki korábban azért telefonált, mert a szomszédja túl hangosan horkol, míg más azt sérelmezte, hogy nem működik a melegvíz-szolgáltatás.

  (via UPI.com)

 • Még hónapokat kell várni a The Mandalorian második évadára, de a Disneynél gondoskodnak arról, hogy ne feledkezzünk el a sorozatról (bár biztosan sokan vannak, akik - teljesen érthető módon - már vágják a centit). A Star Wars hivatalos Youtube-csatornára ugyanis feltettek egy videoklipet a főcímzenéhez, amit ugye az a Ludwig Göransson jegyez, aki 2019-ben Oscar-díjat kapott a Fekete párduc filmzenéjéért.

  A klipnek nem a fejvadász és Baby Yoda (pontosabban a Gyermek) a főszereplője, hanem maga Göransson, de a nosztalgia jegyében azért látható pár helyszín a sorozat első évadából. A kritikánkat erről itt olvashatja. 

  mandalorian-lead-990x556

  (Forrás: io9)

 • Képernyőfotó 2020-07-10 - 10.12.58.png

  Aligha kellett különösebben csaliznia vagy beetetnie ahhoz a kapáshoz a hatéves Reagan Votaw-nak, amiről a Wbaltv.com számolt be: ugyanis amikor Reagan a családjával a marylandi Severn folyóban horgászott, egy vízhatlan tokba tett mobiltelefont fogott ki. A család a készüléket ezután hazavitte, és rizsbe tette, hogy az felszívja az esetleges nedvességet, majd feltöltötték, és bekapcsolták. A telefon pedig működött, írja az UPI.com.

  Megtalálták a tulajdonosát is: a nyolcadikos Preston Shapitót eléggé meglepte, hogy meglett a telefon, az meg különösen, hogy működik is. 

  Azt ugyanis körülbelül egy évvel azelőtt, kajakozás közben ejtette a folyóba.