Sámuel, Hajna
19 °C
30 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Augusztus végén lelövik a FogCamet, azaz a világ legidősebb webkameráját, amely immár 25 éve működik folyamatosan a San Franciscó-i Állami Egyetem kampuszán.

    FogCam 1994-ben indult, hogy az időjárás változását és a Holloway sugárutat figyelje. Az MTI híre szerint Jeff Schwartz – aki Dan Wonggal együtt készítette a kamerát – bejelentette: augusztus 30-án leáll a FogCam, mert nincs jó hely, ahová telepíthetnék.

    Schwartz 1993-ban a Cambridge-i Egyetemen látta a világ elsőnek tartott webkameráját, az inspirálta a FogCam megalkotására, valamint a tény, hogy így egyszerre gyakorolhatják a kódolást és ismerkedhetnek meg a kilencvenes évek internetes technológiájával. A cambridge-i kamerát azonban 2001-ben lekapcsolták, vagyis a FogCam 18 évvel élte túl az elődjét.

  • Jason Sutter, aki olyan, egymástól aránylag távol álló sztárok mögött dolgozott már dobosként, mint Cher és Marilyn Manson, egy interjúban mesélt arról, hogyan került be Manson csapatába - szúrta ki a Rockbook rockmagazin. Beszélt arról, hogy épp akkor rúgták ki Manson dobosát, amikor ő a New York Dollsszal turnézott 2010-ben, és mivel már korábban is jelezte, hogy szívesen játszana velük, amikor újra jelentkezett, tényleg be is hívták. De azért volt egy feltétel:

    Sikerült elérnem, hogy a menedzsment ránézzen az önéletrajzomra, meg a fotóimra, hogy nem vagyok-e kövér. De komolyan, valaki ezt így kimondta, hogy »Na, hogy is néz ki a srác? Huh, nem kövér, jól néz ki.«

    A riporter még vissza is kérdez, hogy tényleg az volt-e a követelmény, hogy ne legyen kövér, és Sutter megerősíti, hogy igen, valóban ez volt az első kritérium a meghallgatáshoz.