Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Megosztja a közvéleményt és a szakértőket is az megoldás, amit újabban bevezettek 200 németországi iskolában: a hiperaktivitás-zavarral (ADHD-val) küzdő gyerekekre homokkal töltött, nehéz mellényeket adnak, amitől nyugton ülnek tanítás alatt. 

  Az 1,2-6 kilós, 140-170 euróba kerülő mellények sokak szerint nagyon hasznosak, egyes megszólaló szülők és tanárok jelentős javulásról számoltak be a hiperaktív gyerekek viselkedésében a használatától. Elméletileg senkit sem kényszerítenek arra, hogy vegye fel a mellényt, önként hordják a gyerekek, és 30 percnél tovább egyszerre soha nincs rajtuk. 

  sandweste-esw115-60-kg

  Mások viszont aggódnak, hogy az elmegyógyintézetekben használatos kényszerzubbonyra emlékeztethet a megoldás, és stigmatizálhatja a hiperaktív gyerekeket a társaik szemében. A kritikusok szerint a mellény üzenete, hogy a viselője beteg, és büntetésként kell felvenni, aki hordja, idiótának tűnik az osztály szemében. 

  A pszichológusok és pszichiáterek egyelőre szkeptikusak a módszerrel szemben, mert nem ismertek annak hosszútávú hatásai, egyelőre nem kutatták, csak szórványos gyakorlati megfigyelésekből tűnik úgy, hogy hatásos lehet. 

  (The Guardian)

 • Ha van otthon drónja, biztos odaverte már párszor a konyhaszekrényhez meg a csillárhoz. Na, akkor most szedje össze magát, gyakoroljon és csinálja utána:

 • A Krokodil Dundee 1986 egyik nagy sikerfilmje volt, aztán készült belőle két olyan folytatás, amik bár ne készültek volna el. Most egy generációval később folytatódik a sztori: nyáron mozikba kerül a Dundee: The Son of a Legend Returns Home. Ha a film IMDB-oldalának hinni lehet, az eredeti Krokodil Dundee, azaz Paul Hogan is szerepel majd, sőt a sztori konfliktusa éppen az, hogy ő eltűnik, és a semmirekellő amerikai fiának kell őt megtalálnia. És ezek szerint az ausztrál krokodilnyúzónak van egy fia, akit Danny McBride játszik. Őt láthattuk már többek közt a Kib*zgatóhelyettesek és az Egyszer fent,  ...inkább lent című sorozatokban - általában jó nagy suttyókat alakít, a lenti teaser alapján úgy tűnik, ezúttal is.

 • A Lánglovagok.hu osztotta meg Facebook-oldalán ezt a videót, amin a január 16-i csehországi tömegkarambol látható. A D1-es autópályán, Prágától 100 kilométerre délre legalább 30 jármű ütközött. A videón az látható, ahogy a már álló autókba belehajt egy kamion.