Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 68799980 673905979761558 3510717219170439626 n
  Fotó: instagram

  A popzene jelenlegi egyik legnagyobb sztárja egy 17 éves lány, akiért a zenei szaksajtó, valamint a már befutott viilágsztárok is odavannak már hónapok óta. Billie Eilish pedig ennek a tavaszi nagy felfuttatásnak megfelelően iszonyatos erővel robbant be a nyári fesztiválszezonba. A lenti, Bad Guy című slágere annyira megy jelenleg a világban, hogy éppen a napokban taszította le a trónjáról minden idők leghosszabb ideig listavezető számát, Lil Nas X - Old Town Roadját.

  Szóval jelenleg elég nagy név annak ellenére, hogy valószínűleg viszonylag kevesen hallottak róla

  A hétvégén ő volt a Reading Festival egyik főfellépője, ahol elég szép tömeget sikerült összehoznia. A helyi szaksajtó azt mondja, hogy soha nem voltak még ennyien kíváncsiak egy előadóra sem a fesztivál történetében, pedig a Rolling Stonestól kezdve a Metallicán át Eminemig kb. mindenki fellépett már itt.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  @billieeilish played to this many people today @officialrandl 🤯

  Brian Marquis (@brianmarquis) által megosztott bejegyzés,

  A fesztiválnak egyébként 2016-os adatok szerint 90 ezer fő a kapacitása, vagyis a 17 éves Billie Eilish kb. akkora tömeget rántott össze, mint a 28 éves Ed Sheeran a Szigeten.

 • Steel Lafferty profi wakeboardos szerdán békésen ütögette a golflabdákat az orlandói ChampionsGate Country Clubban, amikor megjelent egy aligátor a színen, és békésen elsétált előtte. 

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  Golfing in Florida is just different... 🐊

  Steel Lafferty (@steellafferty) által megosztott bejegyzés,

  Lafferty a CNN-nek elmondta, nem aggódott különösebben az állat miatt, hiszen élete nagy részét a vízben tölti, és már megszokta, hogy aligátorok veszik körül. Hozzátette, inkább az ütésre koncentrált, ugyanis nagyon szerette volna megnyerni a fogadást, amit a társaival kötött. 

  KépaláFotó: / instagram
  KépaláFotó: / instagram
 • Az IKEA és a Skanska építőipari cég a svéd királynővel közösen egy olyan projektet indított el, aminek keretében a demenciában szenvedő idős emberek életét könnyítené meg. Ezeket a lakásokat eleve úgy alakítják ki, hogy az egyedül élő idős emberek számára biztonságos legyen. 

  A lakásokhoz apró kertek járnak, jár hozzájuk külön közösségi ház, a bútorok és a műszaki cikkeken pedig fogantyúk és tárcsak találhatóak, hogy minél könnyebben lehessen őket kezelni. A fürdőszobában nincsenek tükrök, a demens emberek ugyanis nem ismerik fel magukat benne.

  Ezenkívül olyan szempontoknak is megfelelnek, hogy kerekesszékkel is könnyen megközelíthetőek és extra lámpákkal is rendelkeznek, hogy minden időben jól lehessen tájákozódni. Fontos még, hogy a lakások az átlagosnál olcsóbbak, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek.

  Első körben, Stockholm külvárosában már el is készült 6 ilyen lakás.

  (dezeen via 24.hu)

 • Az Amazonas vidékén napok óta súlyos erdőtüzek pusztítanak a magas hőmérséklet, a csapadékszegény időjárás, a szárazság, valamint az erdőirtások miatt.  A látható és infravörös tartományban működő képalkotó eszköz, a VIIRS (Visible Infrared Imager Radiometer Suite) által készített éjszakai felvételen a tüzet a narancssárga színek jelzik, a városok fehérek, az erdős területek feketék, a szavannák szürke színűek.