Máté, Mirella
12 °C
30 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A U2-frontember Bono csütörtök esti madridi koncertjén Orbán Viktort emlegette Marine Le Pen és a svéd Jimmie Åkesson társaságában, vette észre a HVG.

  Az történt, hogy az egyik szám felvezetéseként, az általa kitalált sátáni karaktert, MacPhistót alakítva arról beszélt, hogy új barátai vannak: Orbán Viktor Magyarországról, Jimmie Åkesson Svédországból, és Marie Le Pen Franciaországból. "MacPhistónak új játéka van, aminek Zooropa a neve, egy olyan játék, amit meg akar nyerni. Szavazz MacPhistóra, vagy menj a pokolba. És emlékezz Madrid, ha nem hiszel a létezésemben, akkor végeztem a legjobb munkát."

  A videón 1:30 után kezdődik a rész. 

  Untitled-1
 • Idén, szeptember 22-én már hetedik alkalommal rendezik meg a színházak bulis évadnyitó ünnepségét, a Színházak Éjszakáját, szóval a legtöbben már rutinosan mozognak ilyenkor a színházi kulisszák mögött, a koncerteken, beszélgetéseken, rögtönzött előadásokon, performanszokon és más olyan, színházhoz kapcsolódó eseményeken, amilyeneket egyébként nem szoktak megrendezni, ezt az éjszakát kivéve. A 31 színház több mint 200 programjáról pontosabban itt lehet tájékozódni.

  Egy újdonság viszont még a rutinosak számára is van: az esemény megihlette Péterfy Borit és Saiidot, és írtak egy dalt a kapcsán. És forgattak hozzá egy elég jó klipet is:

 • Nagyot megy az utóbbi 24 órában Paulo Coelho szeptember eleji Instagram-posztja, amin a könyvét olvasó Ganxsta Zolit posztolta, mi is írtunk az előzményről. 

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  Zolee Ganxta - He is the most well-known "bad boy" in Hungary, he is a gangster rapper and today there is no prime time tv show without him in Hungary. I hope HIPPIE will keep he being who he is!

  Writer (@paulocoelho) által megosztott bejegyzés,

  Most azt tényleg hagyjuk, hogy a fentiek valóságtartalma mennyire van köszönő viszonyban a valósággal, maradjuk csak a tényeknél. A posztot a közhelyszótárat évtizedek óta újabbnál újabb tartalmakkal töltögető író szeptember 1-jén tette ki, de a magyar sajtó és online közösség csak tegnap talált rá, és akkor sem csak úgy, mert szembe jött, vagy mert van magyar is az író 1,6 millió követője között, dehogyis. 

  Azért, mert Fluor Tomi észrevette, és menten szólt a Hippi című könyv hazai kampányát végző Spanish Wax nevű cégnek (aminek egyik tulajdonosa az az Árpa Attila, aki a reklámfotók egyikén éppen Colhót olvas), hogy helló, beütött a cucc a neten, Coelho is kiposztolta. Nem rossz, lehet majd mutogatni a következő preziben,

  DE ha igazán tökösek lennének,

  akkor egyik kollégánk GanxstaPaulo-mémjeiből rátennének még egy lapáttal a dologra:

  coelho
  coelho2
  coelho3
 • A hajdú főváros polgármestere, Papp László és kollégája, Valerij Jurjevics Vinogradov csütörtökön írta alá a testvérvárosi megállapodást Moszkvában. Moszkva észak-keleti körzete Magyarországnál is nagyobb, 101 ezer négyzetkilométer kiterjedésű, de csak 1,5 millióan lakják.

  Valerij Jurjevics Vinogrado és Papp László
  Valerij Jurjevics Vinogrado és Papp László
  Fotó: DEhir.hu

  (dehir.hu)