Márk
13 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egészségügyi okokból és emberségből elaltatták Inukát, Szingapúr utolsó jegesmedvéjét, aki nem utolsó sorban fajának első olyan példánya volt, ami egy trópusi országban született. A 27 éves ragadozó ízületi gyulladásban, fogászati problémákban, visszatérő fülgyulladásban és a korával járó általános izomsorvadásban szenvedett, ráadásul már a szőre is zöldülni kezdett az algásodás miatt.

  Inuka 1990-ben született, 27 évével pedig jóval túlélte fajtársait, hisz egy jegesmedve várható átlagos élettartalma 15-18 év. A trópusi kaland azonban így sem volt teljesen problémamentes, 2004-ben Inuka és anyja szőre is kezdett bezöldülni az algásodás miatt, emiatt sokan kritizálták az a jegesmedvék trópusi területen tartásának etikusságát. 

  Inuka halálával lezárult a szingapúri állatkert fennállásának egyik fejezete, ugyanis nem importál többé jegesmedvét az intézmény, írja az MTI.

 • A korábban sokáig top10-es, most világranglista 29. Richard Gasquet francia teniszező kedden a Szent István-bazilika előtti téren a szerdai Magyar Tenisz Napját népszerűsítette. A budapesti ATP-torna keretében megtartott rendezvényen 15 órától a KézenFogva Alapítvány és az ATP Charity közreműködésével a Magyar Tenisz Szövetség az érzékenyítés jegyében „szeretné közelebb hozni a fogyatékkal élők világát mindenkihez."

 • A negyedik formációs sí Európa-bajnokságon az Éhes Oroszlánok (Hungry Lions) nevű formáció ezzel a gyakorlattal jött be az ötödik helyre, pár tizeddel maradtak le a legjobbaktól. Összetettben végül a nyolcadikok lettek.

  Az Éhes Macskák a hatodik helyen zárták a samnaui versenyt.

  Az érmeken általában a svájci és osztrák csapatok, aztán ki tudja, lehet, jövőre épp a magyarok törik meg a hegemóniát.

  A csapat tagjai a Síoktatók Magyarországi Szövetségének síoktatói.

  • Hungry Cats: Czifra Katalin, Debreczeni Zsófi, Rudolf Ágota, Szende Lilla, Taschner Szandra, Tillmann Tímea Tulcsik Melinda
  • Hungry Lions: Bojkó Balázs, Fódi Gábor, Hargitai László, Koloszár Balázs, Lakatos Péter, Stummer András Zoltán, Végh András
  • Edző: Polacskó Dániel 
 • Magyarországon egyedülálló módon állandó szentségimádást tartanak Budapest belvárosában, a Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban - írja a Magyar Idők.

  Ez azt jelenti, hogy január óta minden órában imádkozott valaki az oltáriszentség előtt. Osztie Zoltán főplébános még külön imafüzetet is előállított, hogy segítse az adorálókat a lelki elmélyülésben. Az éjjel-nappal nyitva tartó templom a turisták érdeklődését is felkeltette - írja a lap.

  Az is kiderült a cikkből, hogy a baloldali templomtornyot szeretnék megnyitni a turisták előtt, és a tervek szerint a főplébánia-templom emeletein a Dunára és a Gellérthegyre néző kilátót alakítanának ki, az épület főhajójának két harangtornyát pedig látogatófolyosó kötné össze.