György
14 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Terminal Snooker Klubban kilenc ország 40 amatőr versenyzőjének a nevezése mellett zajlik majd az első hazai szervezésű és rendezésű nemzetközi amatőrverseny.

  A KÖKI Terminálon található klub (Vak Bottyán u. 75/A-C) szeretettel vár minden érdeklődőt április 26. és 29. között, hogy kedvet kapjon a sportághoz, vagy csak nézze a versenyt. Csütörtökön és pénteken a csoportmérkőzéseket, szombaton és vasárnap a kieséses szakaszt rendezik. Döntő vasárnap délután, 16 órakor kezdődik.

  fisher klima nemzetkozi snooker verseny-A0-01
 • moonbow

  A Canon izgalmas videóval demonstrálja a következő generációs érzékelőinek videós képességeit. A nem is olyan távoli jövőben 102 ezres érzékenység mellett is gond nélkül videózhatunk, és olyan dolgokat is megörökíthetünk, amiket szabad szemmel alig látni: a holdszivárványokat, amik pont olyanok, mint a sima szivárványok, de csak este lehet (meglehetősen sajátos légköri feltételek mellett) látni őket. 

 • "Jó hírünk van! Nem sokára érkezik a BP underground hiphop film!" – jelentették be az alkotók a Facebookon. Koltay Anna és Turán Eszter tavaly jelentkezett a magyar punk és hardcore első 25 évéről szóló dokumentumfilmjével, amelyet aztán az Indafilmen is meg lehetett nézni, illetve ebben a cikkünkben írtunk is róla.

  A folytatás egy másik fontos, szintén komoly hazai múlttal rendelkező szubkultúrával, a hiphoppal foglalkozik majd, méghozzá olyan megszólalókkal, mint az NKS, a Hősök, az Akkezdet Phiai, az Animal Cannibals és Zsolaa. Werkfotók már vannak, további infókat majd később csöpögtetnek a készítők.

  Jó hírünk van! Nem sokára érkezik a BP underground hiphop film! Addig is itt egy pár werk fotó W/ NKS - Nem Közölt Sáv...

  Közzétette: BP Underground – 2018. április 23.
 • Emmanuel Macron diplomáciai látogatásra utazott Amerikába a feleségével, Brigitte Macronnal. Az állami díszvacsora előtt le kellett futniuk a kötelező köröket, és az ilyen protokoll-események mindig akkor a legviccesebbek, ha megpróbáljuk őket a funkciójuknak megfelelően értelmezni: tehát, mozzanatról mozzanatra végignézni, hogy mit csináltak:

  Macron egy facsemetét hozott ajándékba Trumpnak, amit közösen próbáltak elültetni a Fehér Ház udvarán. A Quartz rámutat az ajándék szimbolikájára: Trump imádja az első világháborút, és a facsemete egy olyan fának a magvaiból is kikelhetett, ami egy olyan fa magvaiból kelt ki, ami valaha a front közelében élhetett. Vagy nem. De lehet utalás Trump billegő klímavédelmi politikájára is. Ki tudja?

  Szóval, elültették a fát, ami önmagában sem lehetett könnyű ingben és zakóban, és a fa remélhetőleg túl is élte a műveletet, és most már csak a kertészeknek okoz majd némi fejtörést, mert innentől mindig kerülgetni kell majd fűnyírás közben, a gondosan rendezett gyep kellős közepén. Az ültetéshez látszólag az volt az egyetlen szempont, hogy fotogén távolságban legyen a Fehér Háztól, és az eseményre kivezényelt nézőktől (és a helikopterleszállótól).

  A két First Lady mindeközben néhány lépés távolságból szemlélte a műveletet, egyetlen olyan fotó van, ahol Brigitte a lapáthoz nyúlna, de mintha össze is vesznének rajta Trumppal (bár, valószínűleg csak a pillanat hazudik. Az ilyen eseményeken nem illik összeveszni a másikkal. Pláne nem egy lapáton.)

  A sikeres ültetés után mind a négyen álltak még egy darabig a facsemete körül, és különböző távolságokból fotózkodtak vele, ügyelve arra, hogy ne egymást, hanem inkább a facsemetét nézzék, vagy a kameráknak integessenek.

  Az ültetés után a facsemete új helye mellett parkoló helikopterrel indultak az állami díszvacsorára, amit ennél az asztalán fogyasztottak el: