Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A világ legrejtélyesebb művésze, a rejtőzködő  graffitis, Banksy közzétett egy videót, amiből kiderül, hogy egy kis hiba csúszott a legutóbbi akciójába. Ebben a rekordáron, 1,1 millió dollárért (310 millió forintért) elárverezett képe megsemmisítette önmagát. A Lány léggömbbel című alkotást New York-ban árverezték el pár hete, de miután elkelt, a festmény ledarálta magát.

  Vagyis nagyrészt ledarálta, mert az alját sikerült felaprítani, de a teljes képet nem. (A  legtöbb pénzt ajánló új tulajdonos egyébként úgy döntött, hogy ebben a formában is átveszi a képet.)  Az új videóból kiderül, hogy ha Banksy-n múlt volna, az új tulaj csak darabokat vehetett volna át, de a daráló a nagy napon elakadt. Itt lehet megnézni a gikszer sztoriját:

 • Engem tényleg kevés dolog tud felidegesíteni az életben. A műanyag kávéspohárhoz járó kavaró viszont ezek közé tartozik.

  Mégis miért gondolja azt bárki, hogy ezzel a kavaróval bármit is fel lehet kavarni? Ki kitalálta ezt fel? Mire gondolt közben? Miért van még életben?

  44302767 2423046521150372 2772661475607576576 n
  Fotó: Dezső András / Facebook

  Ez a kavarásra alkalmatlan kavarónak látszó akármi a látszattevékenységek, a semmirekellő semmirenemjóságok szimbóluma. Maga az ördög. Nem tudom, hogy egy ilyen tehetetlen helyzetben hogyan vezessem le a haszontalan kavaró miatt felgyülemlett feszültséget, úgyhogy inkább csak annyit mondok, mit mondok, üvöltök: vesszen Trianon!!!

  (Na, most már kicsit könnyebb, hogy kiadtam magamból.)

 • Sokféle vadállatot lehet vásárolni Oroszországban, de a barna medve nem veszélyeztetett, tartása még engedélyhez sem kötött – írja a Russia Beyond The Headlines.

  A népszerű orosz webkereskedelmi oldalakon, elsősorban az Avitón több ajánlat is van, egy barnamedve-kölyök 800-1000 dollár, míg a felnőtt állatok ennek töredékéért is megvehetők. A fiatalabb egyedek azért drágábbak, mert ők könnyebben idomíthatók, ami leginkább azt jelenti, hogy jó esetben még sohasem ettek húst, és nem alakultak ki a vadászszokásaik sem.

   A felnőtt medve, amit az oroszok leginkább a 100 kg-os testtömeg felett tartanak annak, akár  már 200 dollárért is elérhető.

  A medvetartás költsége körülbelül 100 dollár havonta, a medve mindenevő, naponta kétszer eszik, és tápláléka évszakfüggő. A télhez közeledve az ételnek már változatosabbnak és gazdagabbnak kell lenni, hogy a felhizlalt medve könnyebben átaludja a telet. Az otthon tartott állatokat elsősorban zabkásával, hallal, dióval és gyümölccsel javasolt etetni. A szakértők azt mondják: jobb, ha egyáltalán nem kapnak húst.

 • Egy hete megnyitotta első szerbiai üzleteit a Lidl. Nem aprózták el, rögtön tizenhat egységgel kezdtek, amit például Szabadkán is nagy örömmel fogadtak. Persze, ahogy az ilyenkor lenni szokott, megjelentek az ügyeskedők, akik felvásárolták az akciós csirkét, majd rögtön piacra is dobták. Egy újvidéki kereskedő beismerte, hogy fél tonna cukrot vásárolt, azzal a céllal, hogy azt majd a kisboltjában eladja.

  A Vajdaság Hub nevű viccoldal most egy versenyt hirdetett szilveszterre, ami két részből áll: 1. boksz, 2. árusítás.

  Idézzük:

  1) A szabály egyszerű: 1 perces menetek lesznek, egymás testi épségére fokozottan ügyeljünk, övön alul nem ér, gyerekek és idősek kizárva a játékból. Ha odajön pár alak, és biztonságinak adják ki magukat, ne higgyetek nekik, beavatott emberek és ők a bírók. K.O. vagy pontozás során tudsz nyerni.

  2) Akik nem túl erősek az első részben azok sem csüggedjenek, mert ez a rész több pontot ér: Az nyer aki a legtöbb csirkét eladja a piacon. A helyszínt te választod meg, százalékban számoljuk az elért pontokat, minimum 20 és maximum 100 csirke választható. Rokonok nem vonhatók be a játékba, akit csaláson kapunk, az kizárásra kerül a játékból és felkerül a szégyenfalra!.