Emma
5 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mármint a vörös hajú emberek. Hát itt:

  k8eh6rfdaks21

  Az, hogy Írország, Skócia és Wales csak úgy virít a térképen, gondolom senkit nem lep meg, ahogy az sem, hogy általában ahogy haladunk északra, és egyre világosabb bőrű és szőkébb lesz az átlagember, úgy nő a vörösök aránya is. Na de mi az a látványosan kiugró folt Oroszországban? Nem, nem a Vörös tér Moszkvában, hanem Udmurtföld, ahol a helyiek között rengeteg a vörös hajú, a BBC pár éve írt is róluk egy remek riportot, erre tessék érte.

  (via Reddit)

 • A Macskafogó azért az egyik legjobb, vagy talán a legjobb magyar rajzfilm, mert tele van egészen apró kis utalásokkal, finomságokkal, amikből olyan sok van, hogy nemhogy az első, de mondjuk az első tíz megtekintés után sem valószínű, hogy észrevesszük mindet.

  Itt van például egy képkocka abból a jelenetből, amikor Edlington az Intermouse-ba tart, és átesik a biztonsági ellenőrzésen.

  A legtöbben valószínűleg ebből a jelenetsorból az aprócska kalapocska kezdetű jelszóra emlékeznek. Ha viszont elég sokszor megnézzük a filmet, akkor feltűnik például az is, hogy a biztonsági őr mögött a háttérben van egy kicsit elmosódott plakát.

  Egy fegyvert reklámoz. Na, de milyen fegyvert reklámoz az egereknek? Hát persze, hogy egy Mausert. Köszi a tippet, OBTM!

 • b657068ca7595138a949f292c85704ad original?ixlib=rb-1.1.0&w=680&f

  Bő félmillió dollárt dobott össze rá az internet népe a Kickstarteren, és még van egy kis idő beszállni: az Evolution Hoodie nevű pulcsi újrahasznosított kávézaccból és műanyag palackokból készül. Mármint ezeket nanoméretűre darálják, és aztán műszálat csinálnak belőle, amiből meg pulóvert. Állítólag kényelmes is, az anyaga miatt extrém gyorsan szárad, és nem tartja meg a szagokat. Jó, a forradalmi lopásgátló mechanizmus néven eladott cipzáras zseb talán egy kicsit túlzás. Az ár mindenesetre 62 dollár (bő 17 ezer forint), szeptemberben szállítják. Persze maga a szállítás nyilván rögtön hagy is maga után kábé akkora környezetszennyezést, mint amekkorát magával a pulcsival megspóroltunk a világnak, de ez már valószínűleg egyetlen vásárló lelkiismeretét se fogja zavarni különösebben.

 • Kezdjük azzal, hogy igen, ez egy rémes zenekarnév, gondolkodhatott volna rajta még Téglás Zoltán, az Ignite énekese, amikor először nevezte el a szólózenekarát (ami nem mellesleg, régebb óta megvan, mint az Ignite), de ez van, névben a Kiss sem tűnik így mai fejjel annyira ütősnek, ugye, a többit meg tudjuk. Téglás ebben a zenekarban nem punkrocker, hanem csak rocker, és annak is az érzelmesebb fajta - a Zoli Band nem dühös, hanem fogós, de kellemes zenét tol, nagyon jó zenészekkel a dalszerzők és az előadók között is.

  A Santa Monica című albumuk nemrég jelent meg, ezt turnéztatják most Európában, főleg német klubokban, és ezt mutatják be április 20-án este az A38 hajón is. A zenekar jelenlegi felállása: Téglás (Ignite) - ének, Lukács Peta (Bikini) - gitár, Szűcs Peti (Superbutt, Ørdøg) - dob, Szebényi Dani (Kowalsky meg a Vega) - billentyűs hangszerek, Horváth “Sexy” Gábor - basszusgitár. Szóval jó zenéért tessen jönni a hajóra, megyek én is.