Erzsébet
1 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Donald Trump amerikai elnök mondott pár zavaros dolgot a hétvégén kaliforniai erdőtűzzel kapcsolatban, a legfurább viszont az volt, amikor arról beszélt, hogy bezzeg Finnországban nem okoznak ekkora problémát az erdőtüzek, mert

  ott sokat gereblyézik és takarítják az erdőket.

  Trump ezt a finn elnökkel folytatott beszélgetésére alapozta, akivel Párizsban találkozott és váltott pár szót, többek között az erdőkről, írja a Sky

  Sauli Niinistót persze megkérdezték az amerikai elnök nyilatkozata után, és azt ugyan megerősítette, hogy beszéltek az erdőkről, sőt, azt is, hogy elmondta, sokat foglalkoznak az erdeikkel, azt viszont nem tudja, Trump honnan szedte a gereblyézős dolgot.

  Ettől függetlenül a finnek már reagáltak, és elkezdtek olyan fotókat feltöltögetni a közösségi médiába, melyeken bőszen erdőt takarítanak.

 • Elképesztően szép képet lőtt az EPA fotósa, Esteban Biba a guatemalai Fuego tűzhányó kitöréséről:

  A guatemalai katasztrófavédelem nyolc környékbeli települést lakosait kérte biztonsági okokból otthonuk elhagyására. A Fuego, amit Tűzvulkánnak is hívnak, idén júniusban volt utoljára aktív, akkor 110 ember halt meg és 197 tűnt el.

 • Szintet lépett az elefántvédelem Indiában, ahol megnyitották az első, kimondottan csak elefántoknak szánt kórházat. Az óriási létesítmény területén infravörös kamerákkal monitorozzák a pácienseket, és speciális felszerelések segítik a kezelést:

  • vezeték nélküli röntgen
  • lézeres orvosi eszközök
  • fogröntgen
  • ultrahang
  • hidroterápiás berendezések

  A beteg vagy sérült állatokat karanténba is tudják zárni, az orvosok pedig képesek biztonságos távolságból szemügyre venni az elefántokat. A helyszínen állatorvosi képzéseket is tartanak a Wildlife SOS nevű szervezet közreműködésével, hogy többen értsenek a hatalmas állatok gyógyításához.

  (The Hindu)

 • Nagyon fontos, hogy ne keverjük a dolgokat, mert nem a zokninak kell érettnek és használtnak lennie. Az a lényeg, hogy a zokni pamutból legyen, egyenletesen melegítse az éretlen avokádót, amely ennek hatására hamarabb fogyaszthatóvá válik.

  Képernyőfotó 2018-11-18 - 23.15.10.png

  Létezik már olyan zokni is, amit kimondottan avokádóknak terveztek, és darabja (elvégre az avokádók nem párosával járnak) húsz dollárba, azaz nagyjából hatezer forintba kerül.

  (BoingBoing)