Gusztáv
3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Mammut háta mögötti utca a budaiak mini bulinegyede számos szuper kávéházzal és étteremmel. Egyikük, a fish and chipseiről híressé vált Nemo, most kiposztolta, hogy mi történik évek óta a Lövőház utcában, amikor az FKF kukásautói elviszik a szemetet.

  Untitled-1

  Mint írják,

  elkeseredésünkben fordulunk hozzátok, kérünk, osszátok meg ezt a posztot, hátha öt év után az FKF reagálni fog arra, hogy bűzös a szemétlé és a veszélyes üvegcserepek folyamatosan ömlenek a gyűjtőautójukból, és mi takarítjuk minden alkalommal össze utánuk!

  Bizonyítékként kiposztoltak egy videót is, és figyelmeztettek rá, hogy vigyázat, gusztustalan képsorok következnek - és valóban:

 • Bergen térségében a tengeri áramlatok olyan sok szemetet sodornak partra, mint  sehol másutt a világon - állapították meg a bergeni Norce kutatóintézet szakemberei.

  A legrosszabb a helyzet Oygarden, Sund és Fjell települések körzetében, ahol kilométerenként számolva a világátlagnál nyolcszor több hulladék kerül a partra

  - írta a Bergens Tidende című norvég lapra hivatkozva az MTI.

  Illusztráció
  Illusztráció
  Fotó: Education Images / Getty Images Hungary

  A tengeri áramlatok modellezése arra utal, hogy a norvég tengerpart egyfajta szennyfogóháló szerepét tölti be. Az áramlatok által a norvég partokhoz szállított szemét egy része továbbsodródik észak felé, de nagyon sok marad ott

  - közölte Eivind Bastesen geológust.

  A kutatók terepen és légi felvételek kiértékelésével vizsgálták a tengerpart szennyezettségét. A helyszíni szemléken 800 strandon és öbölben csaknem 1000 tonna műanyaghulladékot találtak.

 • Ausztráliában hőségriadó van, van, ahol már a 46 fokot is elérte a nappali hőmérséklet. A hőség tavaly óta tombol a kontinensen, amit már az éjszakai állatok is nehezen viselnek.

  Victoria állam Mildura városában sincs ez másképp. A helyi Mildura Dockside Cafe tulajdonosa egy kísérletként nyers húst hagyott a leparkolt autójában, kedd reggel 11 órakor, majd délután 4-kor megörökítette az eredményt: egy teljesen átsült steaket. 

  A képek magukért beszélnek:

  Nálunk még messze van a nyár, viszont ez egy jó bizonyíték arra, miért ne hagyjunk se gyereket, se kutyát az autóban a tűző napon. Ha ez esetleg mégsem lenne elég, akkor itt egy 2012-ben készült videónk arról, hogy milyen szenvedés a napon parkoló autóban várni.

  Esetleg ezt a 2015-ös videónkat is megnézheti még, amikor tűzforró műszerfalon főztünk:

 • 49948664 290966624939804 8251675981517946880 o
  Fotó: Hallgatói Szakszervezet / Facebook

  Nagy Blanka az elmúlt hetekben két tüntetésen is keményen beszólt a Fidesz-kormányra, amire válaszként erre a hétre országos támadás érte a kormánylapok részéről a 18 éves lányt.

  A propagandaújságok többek közt azt írták, hogy Nagy Blanka több tárgyból is bukásra áll. Az nem derült ki, hogy honnan van ez az információjuk, amiről Nagy Blanka közölte, hogy nem igaz – de ami igazán érdekes lenne, azt sem írták meg, hogy egy gimnazista tanulót pontosan mikor hatalmazza fel arra a bizonyítványa, hogy politikai véleményt formáljon.

  De mivel ezek szerint erre vonatkozóan létezik egy titkos, ősi tudás, az Index olvasójaként most te is elmondhatod, hogy

  Milyen bizonyítvánnyal mondhatja azt valaki a köztársasági elnökre, hogy bajszos fasz?

  • 2021
   Bárki mondhat ilyet, még Bayer Zsolt is
  • 1621
   Bezzeg Kádárnak senki sem mondott ilyet, rend is volt az országban
  • 1239
   Csakis a színötössel, honismeret dicsérettel
  • 525
   3,89-es átlagtól fölfelé szabad mondani