Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nemrég kiraktunk egy posztot arról, hogy két olvasónktól is Orbán egy geci feliratokkal ellátott bankjegyekről kaptunk képeket.

  Az olvasóink elég gyorsan rákaptak a dologra, rövid időn belül egy egész galériára való tüntetési kellékké varázsolt bankjegyről kaptunk képeket, de olyan is akadt, aki fémpénzre nyomta rá az O1G feliratot.

  Ha találkozik még firkált pénzzel, ne habozzon!

  Ön is látta? Van fotója, vagy videója?
  Küldje el nekünk!
 • Csak épp nem arra a kapura, ami előtt épp most még a korong van. Az észak-amerikai hokiligában, az NHL-ben vasárnap éjszaka játszott a Boston és a Buffalo. Itt épp a bostoniak 22 éves csatára, a korábban már büntetőt is kihagyó Ryan Donato van látszólag elhibázhatatlan helyzetben.

  boston

  Csakhogy ott van vele szemben a buffalóiak svéd kapusa, Linus Ullmark, akinek valami egész hihetetlen mozdulattal sikerül megfognia a korongot. Történik mindez 17:23 perccel a harmad vége előtt, 0:0-s állásnál. Majd a védés utáni bedobásból korongot szereznek a Buffalo, felviszi a bostoniak harmadába, feláll, mintha emberelőnyben lenne, és 16:42-nél megszerzi a vezetést. (Az embedelt videót 2:50 körül érdemes elkezdeni nézni.) A meccset végül meg is nyerték 4:2-re.

 • Mintegy 566 nandu él vadon Észak-Németországban, egészen pontosan Mecklenburg-Elő-Pomeránia és Schleswig-Holstein tartományokban, a vadon kószáló nagytestű madarak pedig egyre nagyobb gondot okoznak a helyi gazdáknak, akiknek több tízezer eurós kárt is okoznak.

  Az eredetileg Dél-Amerikából származó, 180 centire megnövő struccfélét a húsáért tenyésztik, egy ilyen farmról szökhettek meg a mostani szaporulat ősei az 1990-es évek végén, vagy a 2000-es évek elején.

  A Deutsche Welle cikke szerint főleg a repce- és gabonaféléket dézsmálják meg, ezért a gazdák azért lobbiznak a kormánynál, hogy kilőhessék a madarakat.

  via 444

 • Ahogy mondani szokás: kizárólag a vidéki lapokból kell tájékozódnia, illetve egy kő alatt kell élni, hogy az embernek per pillanat halvány fogalma se legyen a megszavazott túlóratörvényről, az azt követő tüntetésekről, illetve az ellenzéki képviselők MTVA székházában eltöltött éjszakájáról. (Az Index élő tudósítását itt tudja követni.)

  A BBC News is élőben tudósított az esetről, az Euronewsnak Hadházy Ákos nyilatkozott, miután a fegyveres biztonsági őrök őt és Szél Bernadettet kidobták a közmédia épületéből. Sőt! Maga az M1 is beszámolt a vasárnapi tüntetésről. A maga módján. Mégis van 10 ember ma Magyarországon, aki erről az egészről egy az egyben lemaradt. Meg is tudom nevezni őket. Sorolom:

  VV Adri, VV Csoki, VV Reni, VV Era, VV Roli, VV Lacika, VV Zsuzsu, VV Greg, VV Hunor, VV Vivien.

  Legutóbb a VV6 idejében volt ehhez hasonló eset. Akkor, 2014-ben az országyűlési választásokról maradtak volna le a lakók, de a műsor készítői megoldották, hogy a játékosok élhessenek a szavazáshoz való jogukkal. Persze a választás végeredményét nem tudták meg, csak akkor, amikor kiestek, illetve véget ért a Való Világ. Akár az is előfordulhatott volna, hogy lemegy egy kormányváltás, míg ők mindentől elszigetelten Aurelio helikopterezésén pörögnek. 

  Megnéztem még három jelentősebb eseményt, hogy azokból kimaradhattak-e az akkori villalakók. Az ominózus 2006-os tüntetés ideje alatt nem volt Való Világ. 2004 június és 2010 november között nem volt műsoron a reality. A 2014-es internetadó elleni tüntetés pont a VV6 és a VV7 közötti időszakban volt. A budapesti olimpia elleni aláírásgyűjtésre már lement a VV8, így a széria győztese már egy hónapja szabadon fogyaszthatta a híreket, amikor a Momentum elkezdett aláírásokat gyűjteni. 

  Szóval ilyenre még nem nagyon volt példa, hogy ilyen eseményről, mint hírről lemaradjanak a villalakók.