Jónás, Renátó
4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A WWF Mongólia munkatársának sikerült lencsevégre kapnia egy hópárducot négy egészséges kicsinyével. A családot néhány száz mérföldnyire látták a mongol-orosz határtól.

  A képen négy hópárduc látható, találd meg mind! Megfejtés kicsit lentebb.
  A képen négy hópárduc látható, találd meg mind! Megfejtés kicsit lentebb.
  Fotó: WWF Mongolia

  Alapesetben egy hópárduc egy-két kölyköt hoz a világra, nagyon ritkán hármat. Ez a második dokumentált eset, amikor négy párduckölyköt sikerült megfigyelni. Az első nagyobb családot szintén a WWF Mongólia találta meg, még 2016. szeptemberében.

  A párducokat Otgonbayar Baatargal fotós is megörökítette élvezhetőbb minőségben:

  Itt a párduc, hol a párduc
  Itt a párduc, hol a párduc
  Fotó: WWF Mongolia

  via SiberianTimes

 • Képernyőfotó 2019-11-12 - 13.18.46.png

  Miután kedd hajnalban az izraeli légierő lakójával együtt kőzetlisztté robbantotta szét az Iszlám Dzsihád terrorszervezet vezetőjének gázai lakását, beindultak a megtorló reflexek, és 70 rakétát lőttek át az izraeli határon. A ballisztikus rakéták (senkit ne tévesszen meg az elnevezés, lényegében házilag megtömött kályhacsövekről van szó) többségét simán megsemmisítette a Vaskupola, néhány pedig a Gázai-övezet körüli lakatlan területekre pottyant. A lakatlan azonban nem jelenti azt, hogy járatlan, így aztán az egyik rakéta pont a helyi Volán-járat előtt néhány méterre csapódott be, az autóbusz fedélzeti kamerája pedig nem csak a detonációt, hanem a buszvezető döbbent arcát is megörökítette:

  Annak ellenére, hogy a Hamász és az Iszlám Dzsihád által használt rövid hatótávóságú rakétákat jellemzően erre a határövezetre szokták kilőni, a sofőrt, Daniel Hazant teljesen váratlanul érte a robbanás:

  Épp leraktam az utolsó utasomat, a zöld jelzésre várva belekortyoltam a kávémba, amikor felrobbant előttem a rakéta. (...) Nem volt semmilyen sziréna, nem hallottam semmit. Még mindig remegek.

  (via Times of Israel)

 • Screenshot from 2019-11-12 12-26-11.png

  Tessék ízlelgetni Bencsik András szavait:

  szerencsésen versenyeztek.

  Mármint a jobboldali milliárdosok, akiket nem kell szégyellni. A Hír TV Sajtóklub című műsorában (Bayer Zsolt, Bencsik András, Huth Gergely, Szentesi Zöldi László és a szellemi wellness. Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal.) hangzott el az elemzés, aminél ma nem tudunk jobbat mutatni a KESMA-akolból. A legjobb Szentesi Zöldi fején az az őszinte döbbenet(?), ami Bencsik remek fejtegetése végén kiül rá. (via)

  Nem ez az első ilyen köre Bencsiknek, egyszer Mészáros Lőrincről mondott olyan vad dolgokat, hogy Huth Gergely nem tudta visszafojtani a mosolygását.

 • Family Guy Rapper sind in Wahrheit Poeten HD 0-6 screenshot.png
  Fotó: Screenshot / youtube

  A Wharfedale Poets nevű csoport, ami díjnyertes írókból és költőkből áll össze, egy dühöngés nevű eseményt szerveztek november 21-re, melynek során az országukban és a világban zajló események miatt érzett haragjukat a költészet eszközével akarják kifejezni. Úgy gondolják, hogy ez segíthet jobban megérteni azt a frusztráció, amit éreznek.

  Amikor ambiciózus politikusok az országot próbálják megosztani és szembefordítani egymással a két tábort, amikor egyre gyakoribbak a gyűlölet-bűncselekmények, amikor másfél millió ember a szegénységi küszöb alatt él, amikor a bolygó erőforrásait feléljük, írhat-e még egy költő nárciszokról? Nem! A Wharfedale Poets csoport mérges. Jöjjenek, és hallják őket mérgelődni

  – írják az eseményről.

  A dühös költök mellett egyébként a közönség is teret fog kapni arra, hogy a saját alkotásaikat felolvashassák.