Valér
-1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szombaton osztotta meg a világgal Greta Thunberg azt a képet, miszerint éppen egy túlzsúfolt vonaton utazik keresztül Németországon.  A képen az év emberének választott Thunberg rengeteg táska mellett ül a földön, ez azonban nem nyerte el a német vasút tetszését. 

  thunberg
  Fotó: Twitter / greta thunberg

  A Deutsche Bahn később Twitteren írt arról, hogy nagyon örülnek, hogy a lányt a környezetbarát járatukon köszönthették, és hogy támogatja a klímaváltozás elleni küzdelmet. 

  Ugyanakkor annak is örültek volna, ha elmondja, milyen kedves és barátságos csapat gondoskodott róla az  első osztályra szóló helyén.

  Thunberg híres arról, hogy nem utazik repülővel, mert az a közlekedési mód túl sokat árt a környezetnek, hanem inkább alternatív, környezetbarátabb megoldásokat választ. A német vasút valószínűleg azért nem hagyta szótlanul a dolgot, mert már így is sok kritika éri, amiért a vonatok késnek, drágák a jegyek, és előfordul, hogy az utolsó pillanatban törölnek egy járatot. 

 • Halászok segítettek annak a fehérfejű rétisasnak, aki megpróbált lecsapni egy polipra, de aztán fordítva sült el az akció, és a polip kapta el őt. Az eset a kanadai Brit Kolumbia tartományban történt. A halászok nélkül valószínűleg eléggé megjárta volna a sas:

 • loveactually

  Azt, amelyikben a filmbeli amerikai elnök földbe döngölése után a brit miniszterelnököt játszó Hugh Grant a Jump (For My Love) dallamaira letáncol az elnöki rezidencia, a Downing street 10 egyik lépcsőjén.

  Maga volt a pokol. Úgy gondoltam, ez valami iszonyatosan kínos lesz, és megvan az esély még arra is, hogy ez legyen a valaha celluloidra rögzített legkellemetlenebb jelenet

  - nyilatkozta Grant a jelenet forgatásáról egy dokumentumfilmben, amelyet róla forgatott a BBC, és amelyet december 23-án mutatnak majd be, talán nem teljesen függetlenül attól, hogy Grant egyik (ha nem a) leghíresebb filmjének megtekintése az európai háztartások túlnyomó többsége számára kötelező karácsonyi szünet alatti elfoglaltság.

  Ön látta már idén az Igazából szerelmet?

  • 870
   Nem
  • 836
   Még nem, de tervezem
  • 579
   Igen
  • 301
   Igen, és már megvolt a Reszkessetek, betörők! is
 • A Bozsik Stadion építése miatt a Hidegkúti Nándor Stadionban játszotta szombaton hazai meccsét a Honvéd focicsapata. Az Újpestet fogadták, és egy elég unalmas mérkőzésen játszottak 0-0-ás döntetlent.

  Bár a Nemzeti Sport Online tudósítása szerint 3 ezer ember se látogatott ki a meccsre, komoly rendőri készültség volt, még lovas rendőröket is kivezényeltek a Százados út környékére, ha ne adj isten balhé lenne. 

  80007182 641971529952952 1922405749414166528 n
  Fotó: Olvasónk / Index

  A több órás várakozás alatt pedig a lovak összeszarták az utat, amivel még nem lenne baj, hiszen ez egy teljesen természetes biológiai folyamat.

  Olvasónk viszont arról küldött képet, hogy még vasárnap délután is tele volt lótrágyával a környék, azaz majdnem egy nap alatt se sikerült eltakarítani a koszt. Azt írja, jó sok szotyi is szanaszét hever a földön, ami szintén a focimeccs maradéka lehet.