Emőd
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szerda hajnalban született meg a Fővárosi Állatkert Lia nevű orangutánjának a kölyke, akinek egyelőre nincs neve és még nem is látogatható. A cukiságról a vasárnap 154. születésnapját ünneplő az állatkert a Facebook-oldalán számolt be.

  117335569 10157204523275896 4651432704068035745 o
  Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

  Az Állatkertben az elmúlt időszakban baby boom volt, amiről kisfilmet is készítettek:

 • A bácsbokodi önkormányzat egyik tisztségviselője március 10-én feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki a település külterületén nagyobb mennyiségű háztartási hulladékot helyezett el illegálisan, írja a Police.hu. A közmunkások a falu közelében, egy vízfolyás melletti erdősávban főként műanyag kannákat, ládákat, locsolótömlőt találtak, de a szemetelő építési törmeléket is hátrahagyott.

  A nyomozók az eldobott dolgokból beazonosították a szemétkupac tulajdonosát, aki elmondta, hogy a portáján volt egy melléképület, és ennek a lebontásával megbízott egy helybélit, aki azt is vállalta, hogy az elbontott anyagot elszállítja.

  1 3965
  Fotó: police.hu

  A fuvaros azonban – ahogy kihallgatása során elismerte – az építési törmeléket és a szemetet felpakolta egy lovaskocsira, majd rakományát leborította a község határában lévő füves területre. A férfit a nyomozók hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével gyanúsítják. Ügye nemsokára a bíróságra kerül.

 • Vasárnap este véget ért a 8. PET Kupa a Tiszán. A koronavírus-járvány miatt nagyjából fele annyian vettek részt a tiszai szemétszedésen, mint a korábbi években, mégis közel annyi szemetet szedtek, mint a korábbi PET Kupákon. Innen is hatalmas pacsi minden résztvevőnek!

 • A kanadai Hell's Basement nevű sörfőzde és egy wellingtoni bőrművesnek is sikerült Huruhuru-nak hívnia magát, ami így tudatlanul teljesen oké, csak éppen maori nyelven azt jelenti, hogy szőr, toll, illetve szlengben azt is, hogy fanszőrzet. Hamua Nikora, egy Új-Zélandon élő maori hívta fel a neten a boltok figyelmét erre, illetve arra is, hogy fanszőrözni egy dolog, de hogy csak úgy lenyúlják maguknak a maori kulturális örökség egy részét, anélkül, hogy bármi közük lenne hozzá, az már nincs rendben. A wellingtoni bolt tulajdonosainak sajnos nincsen pénzük átnevezni az üzletüket, de a kanadai Hell's Basement abszolút nyitott volt arra, hogy a sörüknek valami más neve legyen.

  (CNN)