A nyolc (8!!!) legfontosabb hír

2013.10.13. 19:04

VILÁGCSŐD FENYEGET

Ezt mondta Jim Yong Kim, a Világbank elnöke, aki szerint az amerikai költségvetés körül kialakult patthelyzet világméretű gazdasági katasztrófát okozhat. Ha a Demokrata Párt és a republikánusok legkésőbb csütörtökön nem jutnak megállapodásra az amerikai államadósság törvényben rögzített maximális mértékének, az úgynevezett adósságplafonnak a megemeléséről, az Egyesült Államok technikai értelemben csődbe jut.

BAJA ÚJRASZAVAZ

Önmaga paródiájába fordult az egy szavazókörben megismételt bajai önkormányzati választás. Az Összefogás Párt ingyengulyást osztogatott, ami miatta megismételt választást is megismételhetik, bármi lesz is az eredmény. A most választó szavazókör eredménye nélkül a baloldali jelölt hét szavazattal vezet.

ORBÁN SÜT-FŐZ-NYILATKOZIK

A miniszterelnöki sajtóiroda vezetője szerint a brit Daily Telegraph nem adta pontosan vissza Orbán Viktor szavait. Havasi Bertalan azt a részt fájlalja, amikor a riporter a Putyin-párhuzamról kérdezi Orbán Viktort. Szerintük Orbán nem mondta, hogy Putyin, csak azt, hogy „nemzeti erős ember”. A Telegraph interjújában nem is tűnik úgy, mintha Orbán mondta volna ki Putyin nevét. Ennél fontosabb, hogy Orbán Viktor szombaton sütött egy jót, de a pénteki 8-1-es zakóról eddig hallgat.

HORN MEGINT KAPOTT EGY SZOBROT

Nagyon úgy néz ki, hogy az MSZP a nyáron meghalt volt miniszterelnökre, Horn Gyulára építi kampányát. Marcali után most a Jókai utcai székházban is a volt pártelnök szobra díszeleg. (Mindkét szobor szakasztott ugyanúgy néz ki.) A párt választmánya a bensőséges hangulatú szoboravató után elfogadta választási listáit, az országgyűlésit Mesterházy Attila, az európai parlamentit Szanyi Tibor vezeti.

GYURCSÁNY: 1043-BÓL 1024

Ennyien szavazták meg a Demokratikus Koalíció kongresszusán, hogy Gyurcsány Ferenc legyen a párt elnöke. Székfoglaló beszédében Orbán Viktornak focis hasonlattal üzent: "Mi az hogy nyolc év? Nyolc gól! Ami megtörtént a futballban ugyanaz fog történni ezzel a kormánnyal is. Akarni nem elég, tudni is kell."

SZÉLES BEPERLI GYURCSÁNYT

Széles Gábortól biztos nem fog üdvözlőtáviratot kapni Gyurcsány Ferenc, mivel a médiamogul beperli őt. Gyurcsány a napokban felemlegette, hogy Széles 2005-ben találkozót kért tőle, ahol azt kérte, hogy a lánya vagy menye hadd kapja meg az MTV2 frekvenciáját.

VETTEL AZ ÚJ SCHUMACHER

Véget értek azok az évek, amikor több versenyző között dőlt el a Forma-1-es világbajnoki cím. Zsinórban ötödször győzött a forma-1-ben idén Sebastian Vettel, a szezonban kilencedszer. A német két hét múlva már egy ötödik hellyel bebiztosíthatja újabb világbajnokságát.

1-8? UGYAN! 4-2!

A gyulai székhelyű Szeged játszott a gyulai székhelyű Gyulával. Ezúttal a gyulai székhelyű gyulaiak játszottak idegenben Gyulán, ki is kaptak.