Mindennapi nyolcasunkat add meg nekünk

2013.10.16. 19:00

CSÁNYI SÁNDOR VISSZASZÓLT A FIDESZESEKNEK

A magyar futballválogatott befejezte a világbajnokságért folytatott versenyt, a selejtezőkön elbukott. A futballszövetség elnöke sajtótájékoztatón értékelte a helyzetet. A jövőben az utánpótlásra és a gyereknevelésre helyezik a hangsúlyt, és az edzőképzésen is sz Csányi visszaszólt a bukást miatt őt és az MLSZ-t támadó fideszeseknek. Kocsis Mátét lehazugozta, Deutsch Tamást twitterhuszárnak nevezte. Kocsis Csányiról úgy nyilatkozott, hogy beírta magát a magyar futball történetébe a 8-1-es vereséggel. Deutsch válasza a facebookon: „Egyébként én karmolom Sándor bácsi kamikaze stílusban nyomott kapuzárási pánik showját.” Mondjuk a futballkapu-zárási pánik jobban hangzott volna. 

INDIÁBAN TÁRGYAL ORBÁN VIKTOR

A miniszterelnök homlokán ennek tiszteletére piros pötty is megjelent. A hindu vallás, és nem Matolcsy miatt.

1385667 10151947658246093 854085165 n
Fotó: Orbán Viktor / Facebook

VÁDEMELÉS BISZKU BÉLA ELLEN

A most 92 éves Biszku Béla az első volt kommunista politikus, aki ellen vádat emelnek az 1956-os megtorlások miatt. A vádirat lényege szerint az 1956-os forradalom, majd szabadságharc leverését követően Biszku az 1956. november elején megalakult Magyar Szocialista Munkáspárt központi, irányító és döntéshozó testületének – és ezáltal a legszűkebb pártvezetésnek –, az Ideiglenes Intéző Bizottságnak szavazati és döntési joggal felruházott tagja volt.

SÓLYOM NEM LESZ MTA-ELNÖK

A volt köztársasági elnököt is jelölni akarták az MTA élére, Sólyom László azonban visszautasította a felkérést. Jövő májusban lejár Pálinkás József mandátuma, így új elnököt kell választani az akadémia élére. Az MTA tagjai október végéig nevezhetik meg jelöltjeiket.

LOVASI VS L.SIMON

Lovasi András nyílt levelet írt L. Simon Lászlónak a módosított szerzői jogi törvény miatt, amelynek értelmében az üreshordozó díjakból befolyt összeg 25%-át elveszik az Artisjustól, szerinte ugyanis ez lenyúlás, nem bízik az államban. L. Simon válaszolt a zenésznek: szerinte nem lenyúlásról, hanem éppen ellenkezőleg, „egy meglévő forrást szélesebb kör számára kívánunk hozzáférhetővé tenni”.

KÉT ENERGIACÉGET ÁLLAMOSÍTHATNAK IDÉN

Két energiaipari társasággal is lezárulhatnak 2013 végéig a tárgyalások az állami tulajdon szerzéséről - válaszolta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter szerdán egy budapesti sajtótájékoztatón újságírói kérdésre. "Úgy látom, hogy jelenleg két olyan társaság, illetve két olyan tárgyalási menet van, amelyeket valószínűleg még 2013 végéig be tudunk fejezni." Folyamatosak a tárgyalások az érintett cégekkel, szolgáltatókkal, mondta a miniszter, de neveket nem említett.

KIEMELTÉK AZ OROSZ METEORIT LEGNAGYOBB DARABJÁT

Felszínre került a szibériai cseljabinszki meteorit legnagyobb, féltonnás darabja. Legalábbis azt állítják a Csebarkul tóból kihúzott jellegtelen sötétszürke kőről, hogy az száguldott el február 15-én a Moszkvától 1500 kilométerre keletre fekvő Cseljabinszk felett, amivel nagy riadalmat, a helyi üvegeseknek pedig sok megrendelést okozott. A kő eddig békében hevert a tó 13 méteres mélységében. A kiemelést a rossz időjárás, a heves szél és a hullámzás nehezítette.

FACEBOOK BUKTATTA LE A TÁRSUKAT ÖNGYILKOSSÁGBA KERGETŐ TINIKET

Öngyilkossághoz vezető facebookos trollkodással vádolnak egy 14 és egy 12 éves floridai lányt. Rebecca Sedwick egy elhagyott betongyár épületéről ugrott le múlt hónapban, a helyi seriff szerint az idősebb vádlott egy éve terrorizálhatta Sedwicket, miután az randizott egykori pasijával. A seriff szerint fizikálisan is bántalmazta az áldozatot, és a másik letartóztatott tizenévest is az idősebb vehette rá, hogy zaklassa Rebeccát.