Megtörtént, aminek meg kellett történnie

2014.01.07. 19:05

MÉGSE OLYAN BÜDÖS GYURCSÁNY PÁRTJA

Mindent vagy semmit játszik a baloldali ellenzék, amikor három hónappal a választás várható időpontja előtt újranyitja a szövetségesi megállapodást. Akár egy ütőképes közös lista is felállhat, de komoly veszélye van annak is, hogy ismét a marakodásuktól lesz hangos minden.

300 FORINTÉRT ADHATJÁK EL A RAIFFEISENT 

Nagyon valószínű, hogy egy euróért, 300 forintért a Széchenyi Bank - pontosabban a magyar állam - veszi meg a magyarországi Raiffeisen Bankot. Erről kedden délután dönt az osztrák pénzintézet vezetése. Az ügy a szerdai kormányülésen folytatódik. Megállapodás esetén az átmenet az év végére fejeződhet be. A lap szerint a magyar kormány átveszi az összes kinnlevőséget, tartozást, bedőlt hitelt, vagyis az osztrákok "fájdalommentesen" tudnak kilépni az egyre kaotikusabb magyar bankrendszerből. A Raiffeisen megvásárlásáról ebben a cikkben írtunk részletesen.

ŐRÜLET, AMI SCHUMACHER KÖRÜL ZAJLIK

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatok, őrületig felszított médiahangulat, nem csoda, hogy a hétszeres Forma 1-es világbajnok felesége kiborult, és közleményben szólította fel az újságírókat, hogy távozzanak a grenoble-i kórházból, és hagyják békében dolgozni az orvosokat. 

A SZOCSIAK ELÉGGÉ KIVANNAK AZ OLIMPIA MIATT

Noha rengeteg infrastrukturális fejlesztésnek örülhetnek a téli olimpia helyszínén élők, de a szigorúbbnál szigorúbb új szabály az ott lakók és a nem helyi ott dolgozók életét is megkeserítik. Az Index megkeresett néhány helyit, akik az emberi jogok hátrébb szorítása, az idegenekkel való bánásmód, a már most leromlott új utak és a felfordulás miatt keseregtek.

A KDNP PRECEDENST TEREMTETT A JOBBIKOS LELKÉSZNEK

Csak a napokban, a Szabadság téri templomban történt Horthy-szobor-avatás ügyét vizsgáló jogtanácsos lemondással való fenyegetőzése után dőlt el, hogy lesz fegyelmi eljárás Hegedűs Loránt ellen a református egyházban. A jobbikos lelkész elleni vádakat nagyrészt arra alapozták, hogy az egyházi ingatlanban tartott meg egy pártrendezvényt. Ezt a szabálysértést azonban röviddel karácsony előtt a KDNP is elkövette: a választmányi ülést a Ráday utcai református kollégium istentisztelet megtartására is használt nagytermében tartották Orbán Viktor és Semjén Zsolt jelenlétében.

MAGYARÉ A NASA NAP KÉPE

2014-ben sem kellett sokáig várni az első magyar felvételre a NASA asztrofotós válogatásában, az Astronomy Picture of the Day-ben (APOD, a nap asztrofotója). Fényes Lóránd felvételén egy a Skorpió csillagképben található nyílthalmaz, a Messier 7-es látszik.

A MAGYAROK AZ ÁGYBÓL NÉZIK AZ RTL KLUBOT

Több tévénk van, az egyiket a hálószobában tartjuk, és a napi négy óra tévézés közben az ágyban fekszünk, és az RTL, a TV2 és az m1 után az ATV-re kapcsolunk, legalábbis ez a népszerűségi sorrend

MÁR PLETYKÁLNAK A IPHONE 6-RÓL

Szivárognak a hírek Ázsiából az Apple-telefon idei modelljéről.  A várhatóan szeptember körül megjelenő iPhone 6 hivatalos neve állítólag iPhone Air lesz, a nevet a vékonyságával érdemelné ki, a pletykák szerint a kütyü alig 6 milliméter vastag lesz.