Orbán szabin, Ferrari-főnök lapáton, Rihanna bugyiban

2014.04.14. 19:18

SZÁZMILLIÓS A KÁR KISHANTOSON

A kitárcsázott vetőmagokkal és a kieső támogatással együtt 150 milliónál is nagyobb kárt okozhattak a kishantosi földek beszántásával. Az új bérlők gépei a hétvégén jelentek meg az ökogazdaság egykori földjein, és tették tönkre a vetést. Egy április végi tárgyalás pontot tehetett volna a jogvita végére, így viszont várhatóan tovább húzódik az ügy. Közben az is kiderült hétfőn, hogy az utakat eltorlaszoló biztonsági céget a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet bízta meg.

ORBÁN SZABADSÁGRA MENT, ÁLL A KORMÁNYALAKÍTÁS

Szabadságra ment Orbán Viktor, szünetelnek az április 7-én megkezdett kormányalakítási tárgyalások, melyek csak a hét második felében folytatódnak. A Navracsics utódjául kiszemelt Trócsányi Lászlót csak május végére rendelték haza Párizsból, ezért addig szinte biztos, hogy nem alakul meg az újabb Orbán-kormány.

TOVÁBB BÉNÁZIK A DIPLOMÁCIA UKRAJNA KÖRÜL

Az EBESZ soros elnöke, Didier Burkhalter szerint a kiéleződött kelet-ukrajnai helyzet miatt veszélybe került az ukrán válság ügyében összehívott genfi külügyminiszteri találkozó, ahogy a májusra tervezett ukrán elnökválasztás megtartása is. Közben semmit sem közeledtek az álláspontok a nyugati államok és Ukrajna, illetve Oroszország között vasárnap éjjel az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülésén, amely határozat nélkül ért véget.

A HORVÁTOK ÚJRA TÁRGYALNÁNAK A MOLLAL 

Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter bejelentette, hogy újabb tárgyalási fordulót kezdeményez a Mollal a horvát kormány. A miniszter egyúttal valótlan információk terjesztésével és a közvélemény félretájékoztatásával vádolta meg a Molt. A Mol közben egy angol nyelvű honlapot indított, ahol részletes információkat tett közzé a horvát INA energetikai vállalatban tett befektetéseiről, a gáz keretszerződésről és a horvát kormánnyal folytatott tárgyalásairól.

A KRUMPLI MÉG DRÁGÁBB LETT 

A mezőgazdasági termelői árak februárban közel 11 százalékkal csökkentek, de krumpli tovább drágult. Most ugyan szezonális okokból a tavaly júniusi, elképesztően drága szint alatt van, de a tavaly februári árakat jóval felülmúlja így is. 

 

40 ÉVESEN IS JÁRNA A SZOCPOL 

35-ről 40 éves korig terjesztené ki a szociálpolitikai támogatást Kósa Lajos, amellyel a gyermekvállalást ösztönözné. A Fidesz alelnöke a Hír TV P8 című műsorában arról is beszélt, hogy erre azért lenne szükség, mert a házaspárok egyre később vállalnak gyereket, miközben Magyarország egyik legnagyobb problémája a népességfogyás.

VILLÁMGYORSAN TÁVOZOTT A FERRARI F1-FŐNÖK

Lemondott  az egyik legmenőbb Forma1-es csapat, a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali. Ehhez hozzájárult, hogy a két világbajnok pilótájuk ellenére a Ferrari az elmúlt 18 év legrosszabb szériájában van, és 17 futam óta nem nyert.

KU-KLUX-KLÁNOS LŐTT LE ZSIDÓKAT

A kansasi hatóságok beazonosították azt a férfit, aki vasárnap három embert lelőtt egy zsidó közösségi háznál és öregek otthonánál. A 73 éves férfi egy jogvédő szervezet szerint évekig a Ku-Klux-Klan fajgyűlölő szervezet karolinai csoportjának vezetője.

A CSÓRÓBB FILMESEK IS KALÓZKODNAK

Egy felmérés szerint azok is letöltenek, akik a szakmában dolgoznak. Jó, nem Steven Spielbergek, hanem azok, akik az olcsó, tízmillió dolláros költségvetés alatt készülő filmeket forgatják. Megdöbbentő részletek, fejcsóválásra késztető kontent a Cinematrixon.

RIHANNA EGY SZÁL BUGYIBAN, A MEZTELEN ZAC EFRONNAL

Azért jó az MTV Movie Awards, mert senki nem veszi magát komolyan. Rihanna kipakolta, amit ki kellett, Zac Efron a színpadon vetkőzött kis híján meztelenre, Mark Wahlberg sokat káromkodott, miközben díjat vett át, a műsorvezető Conan O'Brien meg a saját farkát fotózta le és küldte el azoknak a díjazottaknak, akik túl sokat beszéltek. Az Index a helyszínen követte nyomon az eseményt, ide klikkoljon az exkluzív tartalomért

HOLLANDIÁBAN NEM A LÁMPÁK, HANEM AZ ÚT VILÁGÍT

Legalábbis azon az 500 méteres autópálya-szakaszon, ahol egy régóta fejlesztett, fluoreszkáló festéket tesztelnek. Az ötletgazda szerint több értelme van, ha az útba épített csíkok világítanak, mint hogy drága pénzen működtessük a közvilágítást, ugyanakkor egyelőre nem tudni, hogy állja a kopást és a koszolódást a felület.

NINCS IS OLYAN, HOGY TÚL SOK BABAKÉP

A közvélekedés szerint ha valakinek gyereke születik, rögtön lapáttal szórja a csecsemőről készített képekkel a Facebookot. Egy felmérés szerint azonban ez csak a  látszat , valójában az anyák legnagyobb részének jobb dolga is akad, mint hogy képeket készítsen és osszon meg. A megoldás az lehet, hogy a gyerekes képeket többen lájkolják, így a Facebook automata rendszere gyakrabban válogatja be az ilyesmit abba az eseménysorba, amit belépéskor, a főoldalon látunk.