Van, akivel ma nem volt probléma?

2014.07.10. 19:14

HISZÉKENY DEZSŐ ELLEN NYOMOZNAK

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz Hiszékeny Dezső ellen; Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél a képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére tett indítványt. Az ügyészség közleménye szerint megalapozott a gyanú, hogy Hiszékeny pénzt kért cserébe azért, hogy odaadjon egy vállalkozónak egy önkormányzati ingatlant. Hiszékeny az MSZP–Együtt–PM–DK–MLP közös jelöltjeként a XIII. kerületben nyert egyéni mandátumot, tavasszal a baloldali indulók közül ő szerezte a legtöbb szavazatot.

 

EMAILBOTRÁNY A DEBRECENI JOBBIKBAN

Levéltitok megsértése miatt meszelte el a bíróság a Jobbik debreceni polgármesterjelöltjét, mert elolvasott egy párttársának címzett emailt. a Jobbikon belül már volt egy hasonló ügy: 2012 tavaszán Endrésik Zsoltot azért zárták ki a pártból, mert a pártvezetés szerint információkat szivárogtatott ki a Hvg.hu-nak, mindezt pedig úgy derítette ki a Jobbik vezérkara, hogy ismeretlenek feltörték és nyilvánosságra hozták a politikus levelezését. Már akkor nyilvánvaló volt, hogy a pártvezetéssel szemben álló Endrésik emailjének feltörése összefüggésben van a Jobbikon belüli háborúskodással.

BAJA VAN BRÜSSZELNEK A MAGYAR MOBILFIZETÉSSEL 

Az Európai Bizottság (EB) szerint feleslegesen korlátozza a versenyt, hogy a nemzeti mobilfizetési rendszer fenntartására csak egy állami cégnek van joga, ezért a második szakaszba léptetik a Magyarország ellen folyó kötelezettségszegési eljárást. Az EU azt várja, hogy tartsuk be a letelepedés szabadságára és a szolgáltatások szabad mozgására vonatkozó uniós szabályokat, és a szabályozás tegye lehetővé, hogya mobil-fizetésközvetítési szolgáltatások piacán több szereplő is megjelenjen.

TÉNYLEG VÉGE AZ ILLEGÁLIS FOGADÁSNAK 

A NAV július 8-án, kedden továbbította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak az első két internetes fogadási oldal - a bet-at-home.com és a betclic.com - blokkolásáról szóló értesítést. Az oldalakat jövő kedd után már nem lehet elérni. Ha az internetszolgáltatók nem teljesítik a határozatban foglaltakat, a NAV 100 ezertől 500 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki rájuk.

OSTROM ELŐTT ÁLLHAT DONYECK ÉS LUGANSZK

Harckocsikból, páncélozott járművekből és teherautókból álló konvoj érkezett Donyeck közelébe, de nem várható azonnali támadás az oroszbarát szakadárok ellen, előbb esélyt adnak a tárgyalásos megoldásnak. A másfél kilométer hosszú konvoj a 110 kilométerre fekvő Mariupolból érkezett szerda este Donyeck közelébe, ahol Olenyivka falu közelében állásokat foglalnak el. A kormányerők jelenleg a két kelet-ukrajnai megyeszékhelyet, Donyecket és Luhanszkot akarják körülzárni.

HAT EMBERT GYILKOLT MEG EGY TEXASI FÉRFI

Lelőtte saját biológiai és örökbe fogadott gyerekeit egy amerikai férfi Houston elővárosában, Springben. A hatóságok szerint a férfi elvált a feleségétől, aki egy másik államban lakik, a mészárlás indoka egyelőre nem ismert. A rendőrök a tettes nyomába eredtek, és néhány kilométerrel távolabb körbevették, egy zsákutcába szorították. A férfival két órán keresztül folyamatosan tárgyaltak, miközben az szinte végig a halántékához tartotta a pisztolyát. Végül megadta magát.

NYUGALOM, NEM FERTŐZÖTT A BALATON

A Balaton vízminősége kiváló, a júniusi, balatonfüredi úszóverseny utáni megbetegedéseket lokális szennyeződés okozta, közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Az ÁNTSZ közleményében kiemelte: lezárták a vizsgálatokat az úszóverseny után tapasztalt betegségekről. Az Országos Környezetegészségügyi Intézetben elvégzett elemzések igazolták a humán calici vírus jelenlétét, de azt is megállapították, hogy a szennyeződés szűk területet érintett. A fertőző forrás felderítésére még tartanak a járványügyi vizsgálatok.

A Balaton vizével koccintott a polgármester
A Balaton vizével koccintott a polgármester
Fotó: itthon.hu

73 ÉVES MILLIÁRDOS KÉRTE MEG SZELES KEZÉT

A 41 éves Szeles Mónikát eljegyezte Thomas Golisano, a Buffalo Sabres NHL-csapatának egykori tulajdonosa, akivel öt éve élnek együtt. Golisano háromszor indult harcba New York polgármesteri székéért, mindháromszor sikertelenül, és eddig már háromszor házasodott.

A FIFA HELYBENHAGYTA SUÁREZ ELTILTÁSÁT

A világbajnokságon az uruguayi csatár megharapta az olasz Chiellini vállát, amiért négy hónapra minden futballal kapcsolatos tevékenységtől és még a stadionok látogatásától is eltiltották Suárezt. A szövetség fellebbezett, de a FIFA helybenhagyta a döntést. 

ITT VANNAK AZ EMMY-JELÖLTEK

Mindy Kaling a The Mindy Project című sorozat író-producer-főszereplője és Carson Daly, a The Voice műsorvezetője jelentette be az idei Emmy-jelölteket. A 2014-es, augusztus 25-én, hétfőn este (magyar idő szerint kedd hajnalban) megrendezésre kerülő gála vélhetően pont olyan puccos lesz, és sajnos a jelölésekben sincs túl sok meglepetés.

ÍGY ÉLÜNK MI BUDAPESTEN

Karloy Varyba kellett menni ahhoz, hogy lássunk egy igazán jó magyar filmet arról, hogy élünk mi Budapesten. Reisz Gábor filmje, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan kedves, átélhető, vicces és friss, pedig nagyon alacsony költségvetésből készült, mindössze 7 millió forintból, részben a Filmalap diplomafilmes támogatásából. Azt még nem tudni, hogy mikor mutatják be Magyarországon.

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan
Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan
Fotó: Facebook / Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan

435 MILLIÓBÓL KÉSZÜL A MAGYAR WEB 3.0

"Négytagú magyar konzorcium fejleszti annak a komplex webes ajánlórendszernek a prototípusát, amely egy weboldal látogatójának (...) képes érvényes, személyre szabott ajánlást adni új olvasnivalóra vagy a felhasználót érdeklő szabadidős programra" – adta hírül az MTI, hozzátéve, hogy a projekt 435 millió forintból valósul meg, részben 326 millió forint EU-s pénzből. Dekódoltuk: A SZTAKI egy csomó EU-s pénzből új, modern ajánlórendszert fejleszt a Kossuth könyvkiadó webes boltjához és a Pesti Esthez, amit majd mások is megvehetnek később.

FEKETE HIMLŐT TALÁLTAK EGY AMERIKAI LABORBAN

Az amerikai National Institutes of Health tudósai néhány fiola fekete himlőt talált egy laborjában. Nemzetközi egyezmény alapján nagyon veszélyes himlőből csak két laboratórium tarthatna a világon. Az intézet szerint a minták az ötvenes évekből származhatnak, amikor még rengeteg laboratórium tartott fekete himlőt kutatási célokra. A védőoltásoknak köszönhetően a fekete himlő aztán 1979-ben tűnt el a földről. A talált vírusokat meg fogják semmisíteni.