Nem vagyok vesztes csak azért, mert legyőztek

2014.10.16. 19:52 Módosítva: 2014.10.16. 20:09

A BUKOTT FIDESZES POLGÁRMESTEREK NEM NYUGSZANAK

Több városban vagy kerületben nem nyugszik bele a helyi Fidesz a vereségbe, és megóvja az október 12-i önkormányzati választás eredményét.

  • Budapesten a XV. kerületben a DK-s Hajdu Lászlót vádolják csalással, mert nem csak az őt jelölő DK, hanem más pártok logóit is rárakta a hirdetéseire. A helyi választási bizottság már ki is írta az új választást.
  • Különböző szabálytalanságokra hivatkozva a Salgótarjánt elbukó fideszes expolgármester is újraszámlálást és új választást akar.

GYŐZTEK A ZUGLÓI HAJLÉKTALANOK PAPCSÁK FERENCÉK ELLEN

Hat zuglói hajléktalan fejenként 500 ezer forintos kártérítést kap azért, mert a zuglói önkormányzat 2011 októberében elbontotta a kunyhóikat. A jogerős ítélet helybenhagyta az elsőfokú döntést, ami kimondta, a zuglói önkormányzat megsértette a hajléktalanokat emberi méltóságukban, és megsértette az egyenlő bánásmódhoz fűződő jogaikat.

KÓSA LAJOS SZERINT A NÉGY NÉHA ÖT

Megdöbbentek a fideszes politikusok, amiért Kósa Lajos szerdán arról beszélt, hogy a most bevezetett 5 éves önkormányzati ciklus ideiglenes lesz, és 2024-től visszaáll az eddigi 4 éves választási időszak. A Fidesz vezetői szerint Kósa összekeverhetett valamit, nincs ilyen szándék. 

EGY KORMÁNYPÁRTI LAP SZERINT AMERIKAI ÉRDEKELTSÉGŰ CÉGEKET VEGZÁL A NAV, EMIATT VÁLASZLÉPÉSEK LEHETNEK. A KÖVETSÉG CÁFOLT

Állítólag több amerikai céggel szemben vizsgálódik a NAV. A Napi Gazdaság értesülései szerint az USA arra készül, hogy megnehezítse a vizsgálatokban érintett hatóságok beutazását az USA-ba. A NAV nem válaszolt, a követség cáfolta, hogy bármilyen vizsgálatról tudomásuk lenne, illetve hogy bármilyen válaszlépésre készülnének.

EGY NAP ALATT HÁROM EURÓPAI ORSZÁGBAN BUKKANTAK FEL EBOLAGYANÚS ESETEK

Csütörtökön Dániában egy korábban Nyugat-Afrikában járt orvost, Párizsban egy korábban ebolás betegeket kezelt ápolónőt szállítottak kórházba ebola gyanújával. A legdurvább a helyzet Spanyolországban: három embert is egy madridi kórházban kezelnek ebolagyanúval. Egy férfi egy repülőgépen lett rosszul, de lázzal jelentkezett a kórházban egy spanyol pap is, aki a napokban érkezett haza Libériából, ahol kapcsolatba került ebolás betegekkel. Az Egyesült Államokban is több helyen bukkantak fel ebolagyanús betegek.

BEMUTATTA A GOOGLE AZ ÚJ NEXUSOKAT

A hatos egy óriási telefon, a kilences egy brutálisan erős tablet lesz, a Nexus player meg egy streamelő eszköz. A Google okostelefonjai és tabletjei eddig meghökkentően olcsók, de elég jók voltak, mostantól úgy tűnik, nagyon jók lesznek, de nem annyira olcsók. Ja, és egy órára a bejelentésre az Apple-től kiszivárogtak az új iPadek részletei. Biztos véletlen volt.

A FÖLDTÖRVÉNYT KELL MEGVÉDENÜNK BRÜSSZEL ELŐTT

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy eljárást indít a külföldiek földhasználatának korlátozása miatt Magyarország ellen. Ez a tavalyi földtörvény egyik fő pontja. Korábban az osztrák kormány támadta hevesen a most kifogásolt jogszabályt. Az Európai Bizottság (EB) csütörtökön döntött úgy, hogy kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a „határon átnyúló tevékenységet folytató befektetők” mezőgazdasági földterület-használatára vonatkozó jogaival kapcsolatban. 

NEM LESZ TOLDI-FILM

Eldőlt: nem készül nagyköltségvetésű film Arany János Toldijából Pálfi György rendezésében. A rendező Andy Vajnát okolja, Andy Vajna pedig nem kedveli a rendezőt. Úgy tudjuk, a döntés hatására több dolgozó felmondott a Filmalapnál

A TELJES HÍROSZTÁLYT A HÍRHAMISÍTÓ PAPP DÁNIEL KAPJA

Információink szerint ismét Papp Dániel lesz az MTVA új tartalomszolgáltatási igazgatója, és ezentúl az egész hírosztály az ő hatásköre alá tartozik majd, azaz nem lesz külön hírigazgató. Papp Dániel immár sokadszor lép előre jelentőset  a ranglétrán – annak ellenére, hogy neve összeolvadt a riporthamisítás műfajával.