Azt a 700-át, hogy mik meg nem történnek

2014.10.22. 19:27 Módosítva: 2014.10.22. 19:28

ÖSSZESZEDTÜNK MINDEN, AMIT AZ INTERNETADÓRÓL TUDNI ÉRDEMES

MEGVAN, KIKNEK KEDVEZHET AZ INTERNETADÓ 

Azoknak a szolgáltatóknak, amik mással is foglalkoznak, nem csak internettel. De más adóőrület is jutott mára: jövőre megadóztatják például az irodai papírokat, de nemcsak a fénymásolópapírt, hanem a jegyzettömböket, mappákat és iratrendezőket is. Meg a kozmetikai, háztartási szereket is. 

PIACI ÁRFOLYAMON FORINTOSÍTJÁK A DEVIZAHITELEKET

A tervek szerint aktuális piaci árfolyamon, a bankok közötti hitelkiváltási versenyben forintosítják a devizahiteleket várhatóan 2015 első felében. Újabb végtörlesztéstől tehát nem kell tartaniuk a bankoknak, ehelyett a bankadó szinten tartásával és szűk kamatfelárakkal fegyelmezné őket a kormány január 1-jétől.  

AZ EU-T MEGKERÜLVE MAGYAR SEGÍTSÉGGEL ÉPÜLHETNE A DÉLI ÁRAMLAT 

A Rogán Antal vezette gazdasági bizottság kedden beadott egy módosító javaslatot a fideszes Mengyi Roland törvényjavaslatához, amiben lényegében lehetővé tennék, hogy az uniót és a nemzetközi egyeztetést megkerülve megkezdjük a Déli Áramlat építését. Ahogyan az indoklásban is írják, a módosítással olyan gázipari cég is építhetne vezetéket, amelyiknek nincs úgynevezett szállítási rendszerüzemeltetési engedélye. A módosító javaslat nem nevesíti, de mostanában egyetlen szállítóvezeték terve van napirenden, ezt pedig úgy hívják, hogy Déli Áramlat. És történetesen ugyanez a vezeték az, aminek a megépítéséhez egyelőre csak úgy foghatnánk hozzá, ha teljesen figyelmen kívül hagyjuk a nemzetközi testületeket.

FELÁLLT AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG, NAVRACSICCSAL

Navracsics Tibor az uniós polgárság helyett a sporttal foglalkozhat majd az új Bizottságban, és ez már végleges: szerdán dél körül az Európai Parlament megszavazta a Jucker-bizottságot. A Néppárt, a szocdemek és a liberálisok szavaztak igennel, a zöldek és a radikális baloldaliak viszont nemet nyomtak.

A MINISZTEREKNEK MA IS CSAK ROSSZ HÍREI VOLTAK

Államreformról, azaz köztisztviselők kirúgásáról beszélt Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán, a leépítési hullám pedig a külügyben kezdődött: Szijjártó Péter tárcájától 220 embert rúgnak ki máris, nem is beszélve a Külügyi Intézetről, ahol gyakorlatilag mindenki felmondott már. De a rossz hírekből jutott az Ökotársnak is: a Kehi jelentése szabálytalanságokat tárt fel, a Miniszerelnökség utasítására elrendelt vizsgálat végén hűtlen kezelés és költségvetési csalás miatt tesz feljelentést.

ÓZDON HIÁBA NYERT A JOBBIKOS KÖLTŐ

A Debreceni Ítélőtábla szerint is meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon, ahol Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) korábbi polgármestert a jobbikos Janiczak Dávid szűk különbséggel verte meg.

KÉT MAGYAR IS ESÉLYES LEHET AZ OSCARRA

Az animációs rövidfilm kategóriában az egyik animációs filmekkel foglalkozó oldal összerakott egy bő listát: ezen szerepel Bucsi Réka Symphony no. 42-je és Vácz Péter Nyuszi és Őz című animációs rövidfilmje. A jelenleg harminc elemes lista, amit itt lehet végigböngészni, a 2015-ös Oscar-díj-átadón már csak öt filmre fog leszűkülni.

SUÁREZ AKÁR JÁTSZHAT IS A SZOMBATI CLÁSICÓN

Találgatják a spanyolok, hogy Luis Suárez négyhónapos eltiltása, amelyet a vb-n azért kapott, mert megharapta ellenfelét, szombaton vagy pénteken jár-e le, ami azért fontos, mert a Real Madrid ellen szombaton játszik Barcelona. Levelet küldtünk a FIFA-nak, amely gyorsan válaszolt, szerintük Suáreznek már pénteken éjfélkor lejár az eltiltása, tehát szombaton már pályára léphet.