Így csapott le az ónos eső és a jég

2014.12.01. 21:05 Módosítva: 2014.12.01. 21:07

A FIDESZ AZ ÚJ KDNP: TELJESEN BETILTANÁK A VASÁRNAPI MUNKÁT

Beállt a Fidesz a KDNP vasárnapi áruházbezáró törvényjavaslata mögé, sőt, még rá is tettek egy lapáttal. Teljesen betiltanák a vasárnapi munkát, legalábbis a kiskereskedelmi szektorban: lejjebb szállítanák a boltok kötelező zárva tartásának 400 négyzetméteres alsó határát, és a kisebbek is csak akkor maradhatnak nyitva, ha a tulajdonos vagy a családtagja beáll dolgozni.

JÉGPÁNCÉL A BUDAI HEGYEKBEN ÉS A PILISBEN

Hétfőre virradóra a magasabb területeken ráfagyott az eső a fák ágaira. Emiatt nemcsak fák ágai kezdtek letöredezni az óriási súly alatt, de a közlekedés is életveszélyessé vált. A Normafánál katasztrófahelyzet alakult ki, a környéket lezárták, a csillebérci KFKI fizikusait a katasztrófavédelem mentette ki. Több településen nincs áram.

LENKOVICS BARNABÁS AZ AB ÚJ ELNÖKE

A 2007 óta alkotmánybíráskodó magánjogászt választotta az Alkotmánybíróság új elnökévé a parlament. Lenkovics az államhoz lojális jogászként nem az aktivizmusáról híres, és a fontos ügyekben rendre a Fidesznek kevező álláspontot támogatta. Lenkovics hivatlai ideje 2016 tavaszán lejár, így a kormánytöbbség döntése ideiglenes megoldásnak tűnik.

MARAD MINDEN A RÉGIBEN A NYUGDÍJAKKAL

A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte, hogy amennyiben a megszűnő nyugdíjpénztár tagja az állami rendszert választja, akkor készpénzben felveheti az esetleges reálhozamát, külön befizetését; vagy önkéntes nyugdíjpénztárba utalhatja. Ez eddig sem volt másként. Korábban felmerült, hogy a megtakarítás tőkerésze is mozgatható lesz, de ez téves hír volt.

KÓTI ÁRPÁD LETT A NEMZET SZÍNÉSZE

Kóti Árpádot, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház 80 éves színművészét választották a nemzet színészének a november 7-én elhunyt Gera Zoltán helyére.

MÉG MARADHAT DÁRDAI?

Berlinben fog küzdeni a magyar futballválogatottat négy mérkőzésen, megbízott szövetségi kapitányként vezető Dárdai Pálért Csányi Sándor MLSZ-elnök. Azért tárgyalnak két neves külföldi edzővel is a futballkapitányi posztra.

MOBILTOK LUFIBÓL FÉL PERC ALATT

Gyorsan készíthetünk egy tokot a karácsonyi akcióban megvett mobilhoz, és csak egy 40 forintos lufi kell hozzá. Az is kiderült, hogy a művelethez némi türelem és bátorság is kell, mert nem biztos, hogy elsőre sikerül. Üvegborítású készülékkel ne próbálja ki, mert eltörhet, amikor egy sikertelen próbálkozásnál odacsapja az asztalhoz!