Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Így csapott le az ónos eső és a jég

2014.12.01. 21:05 Módosítva: 2014-12-01 21:07:30

A FIDESZ AZ ÚJ KDNP: TELJESEN BETILTANÁK A VASÁRNAPI MUNKÁT

Beállt a Fidesz a KDNP vasárnapi áruházbezáró törvényjavaslata mögé, sőt, még rá is tettek egy lapáttal. Teljesen betiltanák a vasárnapi munkát, legalábbis a kiskereskedelmi szektorban: lejjebb szállítanák a boltok kötelező zárva tartásának 400 négyzetméteres alsó határát, és a kisebbek is csak akkor maradhatnak nyitva, ha a tulajdonos vagy a családtagja beáll dolgozni.

JÉGPÁNCÉL A BUDAI HEGYEKBEN ÉS A PILISBEN

Hétfőre virradóra a magasabb területeken ráfagyott az eső a fák ágaira. Emiatt nemcsak fák ágai kezdtek letöredezni az óriási súly alatt, de a közlekedés is életveszélyessé vált. A Normafánál katasztrófahelyzet alakult ki, a környéket lezárták, a csillebérci KFKI fizikusait a katasztrófavédelem mentette ki. Több településen nincs áram.

LENKOVICS BARNABÁS AZ AB ÚJ ELNÖKE

A 2007 óta alkotmánybíráskodó magánjogászt választotta az Alkotmánybíróság új elnökévé a parlament. Lenkovics az államhoz lojális jogászként nem az aktivizmusáról híres, és a fontos ügyekben rendre a Fidesznek kevező álláspontot támogatta. Lenkovics hivatlai ideje 2016 tavaszán lejár, így a kormánytöbbség döntése ideiglenes megoldásnak tűnik.

MARAD MINDEN A RÉGIBEN A NYUGDÍJAKKAL

A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte, hogy amennyiben a megszűnő nyugdíjpénztár tagja az állami rendszert választja, akkor készpénzben felveheti az esetleges reálhozamát, külön befizetését; vagy önkéntes nyugdíjpénztárba utalhatja. Ez eddig sem volt másként. Korábban felmerült, hogy a megtakarítás tőkerésze is mozgatható lesz, de ez téves hír volt.

KÓTI ÁRPÁD LETT A NEMZET SZÍNÉSZE

Kóti Árpádot, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház 80 éves színművészét választották a nemzet színészének a november 7-én elhunyt Gera Zoltán helyére.

MÉG MARADHAT DÁRDAI?

Berlinben fog küzdeni a magyar futballválogatottat négy mérkőzésen, megbízott szövetségi kapitányként vezető Dárdai Pálért Csányi Sándor MLSZ-elnök. Azért tárgyalnak két neves külföldi edzővel is a futballkapitányi posztra.

MOBILTOK LUFIBÓL FÉL PERC ALATT

Gyorsan készíthetünk egy tokot a karácsonyi akcióban megvett mobilhoz, és csak egy 40 forintos lufi kell hozzá. Az is kiderült, hogy a művelethez némi türelem és bátorság is kell, mert nem biztos, hogy elsőre sikerül. Üvegborítású készülékkel ne próbálja ki, mert eltörhet, amikor egy sikertelen próbálkozásnál odacsapja az asztalhoz!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!