Már a csodavíz sem csodavíz

2015.01.12. 18:59

AZ MTA ELNÖKE SZERINT PONT AZ ELLENKEZŐJE KELL ANNAK, AMIT A KORMÁNY AKAR

Vagyis nem több szakmunkásra, hanem több diplomásra van szükség. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár az ősszel azt mondta, a kormány távlati célja a szakközép- és szakiskolai képzésben részt vevők arányának növelése, a gimnáziumi létszám korlátozása. Erre reagálva Lovász László, az Akadémia elnöke arról beszélt egy interjúban, nem kevesebb, hanem több diplomásra lenne szükség, a statisztikák szerint ugyanis az ő elhelyezkedési esélyeik jobbak. Szerinte emellett mindenkinek érdeke, hogy folyamatosan képezze magát, elsősorban a nyelvek területén.

SIMON GÁBOR HÁZI ŐRIZETÉT MEGHOSSZABBÍTOTTÁK

Két hónappal, március 12-éig meghosszabbította a százmillió forintos költségvetési csalással gyanúsított Simon Gábor volt szocialista képviselő házi őrizetét. A végzés indoklása szerint az ügyészi indítvány megalapozott, a bűncselekmények elkövetésének gyanúja továbbra is fennáll. A Magyar Nemzet eközben unortodoxul bazi nagy fekete csíkkal illusztrálta, mekkora bűnöző is Simon.

ROGÁN ANTAL IS BESZÓLT A MUSZLIMOKNAK

A Fidesz frakcióvezetője hétfőn arról beszélt: „látható, hogy a nyugat-európai országokban a keresztény országok belső rendjét felborítja a muzulmán közösségek jelenléte". Aztán még arról is, hogy Magyarországnak sem érdeke az olyan gazdasági menekültek befogadása, akik „olyan tradíciókat hoznak magukkal, amelyek idegenek a magyar hagyományoktól". A politikus ezzel Orbán Viktor gazdasági bevándorlósozását folytatta, amiről itt írtuk meg, miért hülyeség.

30 MILLIÓRA BÜNTETTÉK A CSODAVÍZGYÁRTÓT

A víz nem gyógyítja a rákot, és mivel a YD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. - némileg leegyszerűsítve persze - nagyjából ezt állította a reklámjaiban, meg is büntették érte. Foglalkoztunk mi is annak idején a csodaszerükkel, tanulságos történet.

EGYESÜL A RÓBERT KLINIKA ÉS A TELKI RENDELŐ 

A Lantos Csaba üzletember érdekeltségébe tartozó Róbert Károly Magánkórház megvette a Budakeszi úton működő Telki rendelőintézetet, ami a jövőben Róbert Rendelőintézet néven működik tovább. Lantos Csaba szerint így olyan magánegészségügyi komplexum jön létre, ami a prevenciótól, a gyógyításon át egészen a rehabilitációig képes ellátást nyújtani. Lantos az Index kérdésére azt mondta: készek a versenyre a nemzetközi befektetőcsoport által tervezett nagy budapesti magánkórházzal.

A TESCO 13 BOLTOT BEZÁR, A KORMÁNY SZERINT NEM ŐK A HIBÁSAK 

A Tesco ma bejelentette, hogy bezárja 13 üzletét Magyarországon, ami miatt több mint 500 dolgozójukat fogják elbocsátani. A cég közleménye szerintaz elmúlt időszak jogszabályiváltozásai miatt kényszerülnek erre a lépésre. A Miniszterelnökség közleményben reagált a hírre: szerintük elfogadhatatlan, hogy a Tesco burkoltan a magyar kormányra próbálja hárítani annak a felelősségét, hogy az agresszív terjeszkedési politikája miatt nem tud nyereséggel működni.

KIALAKULT AZ NFL SUPERBOWL ELŐDÖNTŐ-PÁROSÍTÁSA

A hétvégén összesen négy mérkőzést játszottak az NFL-ben, a győztesek játszhatnak a Superbowlért (ami magának a döntőnek a neve). Még szombaton a New England Patriots és a Seattle Seahawks győzte le ellenfelét, vasárnap éjjel, magyar idő szerint pedig már javában hétfőn a Green Bay Packers után az Indianapolis Colts is kiharcolta a továbbjutást. A Packers a Dallast verte vitatott bírói ítélet után, ők a Seattle ellen játszhatnak majd a Superbowlért, a Colts a Denvert verte viszonylag simán, New Englandbe látogatnak.