Árpád
-2 °C
4 °C

Már a csodavíz sem csodavíz

2015.01.12. 18:59

AZ MTA ELNÖKE SZERINT PONT AZ ELLENKEZŐJE KELL ANNAK, AMIT A KORMÁNY AKAR

Vagyis nem több szakmunkásra, hanem több diplomásra van szükség. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár az ősszel azt mondta, a kormány távlati célja a szakközép- és szakiskolai képzésben részt vevők arányának növelése, a gimnáziumi létszám korlátozása. Erre reagálva Lovász László, az Akadémia elnöke arról beszélt egy interjúban, nem kevesebb, hanem több diplomásra lenne szükség, a statisztikák szerint ugyanis az ő elhelyezkedési esélyeik jobbak. Szerinte emellett mindenkinek érdeke, hogy folyamatosan képezze magát, elsősorban a nyelvek területén.

SIMON GÁBOR HÁZI ŐRIZETÉT MEGHOSSZABBÍTOTTÁK

Két hónappal, március 12-éig meghosszabbította a százmillió forintos költségvetési csalással gyanúsított Simon Gábor volt szocialista képviselő házi őrizetét. A végzés indoklása szerint az ügyészi indítvány megalapozott, a bűncselekmények elkövetésének gyanúja továbbra is fennáll. A Magyar Nemzet eközben unortodoxul bazi nagy fekete csíkkal illusztrálta, mekkora bűnöző is Simon.

ROGÁN ANTAL IS BESZÓLT A MUSZLIMOKNAK

A Fidesz frakcióvezetője hétfőn arról beszélt: „látható, hogy a nyugat-európai országokban a keresztény országok belső rendjét felborítja a muzulmán közösségek jelenléte". Aztán még arról is, hogy Magyarországnak sem érdeke az olyan gazdasági menekültek befogadása, akik „olyan tradíciókat hoznak magukkal, amelyek idegenek a magyar hagyományoktól". A politikus ezzel Orbán Viktor gazdasági bevándorlósozását folytatta, amiről itt írtuk meg, miért hülyeség.

30 MILLIÓRA BÜNTETTÉK A CSODAVÍZGYÁRTÓT

A víz nem gyógyítja a rákot, és mivel a YD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. - némileg leegyszerűsítve persze - nagyjából ezt állította a reklámjaiban, meg is büntették érte. Foglalkoztunk mi is annak idején a csodaszerükkel, tanulságos történet.

EGYESÜL A RÓBERT KLINIKA ÉS A TELKI RENDELŐ 

A Lantos Csaba üzletember érdekeltségébe tartozó Róbert Károly Magánkórház megvette a Budakeszi úton működő Telki rendelőintézetet, ami a jövőben Róbert Rendelőintézet néven működik tovább. Lantos Csaba szerint így olyan magánegészségügyi komplexum jön létre, ami a prevenciótól, a gyógyításon át egészen a rehabilitációig képes ellátást nyújtani. Lantos az Index kérdésére azt mondta: készek a versenyre a nemzetközi befektetőcsoport által tervezett nagy budapesti magánkórházzal.

A TESCO 13 BOLTOT BEZÁR, A KORMÁNY SZERINT NEM ŐK A HIBÁSAK 

A Tesco ma bejelentette, hogy bezárja 13 üzletét Magyarországon, ami miatt több mint 500 dolgozójukat fogják elbocsátani. A cég közleménye szerintaz elmúlt időszak jogszabályiváltozásai miatt kényszerülnek erre a lépésre. A Miniszterelnökség közleményben reagált a hírre: szerintük elfogadhatatlan, hogy a Tesco burkoltan a magyar kormányra próbálja hárítani annak a felelősségét, hogy az agresszív terjeszkedési politikája miatt nem tud nyereséggel működni.

KIALAKULT AZ NFL SUPERBOWL ELŐDÖNTŐ-PÁROSÍTÁSA

A hétvégén összesen négy mérkőzést játszottak az NFL-ben, a győztesek játszhatnak a Superbowlért (ami magának a döntőnek a neve). Még szombaton a New England Patriots és a Seattle Seahawks győzte le ellenfelét, vasárnap éjjel, magyar idő szerint pedig már javában hétfőn a Green Bay Packers után az Indianapolis Colts is kiharcolta a továbbjutást. A Packers a Dallast verte vitatott bírói ítélet után, ők a Seattle ellen játszhatnak majd a Superbowlért, a Colts a Denvert verte viszonylag simán, New Englandbe látogatnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?