Ez volt a nap 8 legfontosabb híre

2015.04.15. 19:03 Módosítva: 2015.04.15. 19:06

NA VAJON MELYIK AZ AZ ÜGY, AMELYIKRŐL AZT MONDTÁK, 4 ÉVE NYOMOZ BENNE A RENDŐRSÉG, CSAK NEM TALÁLJÁK AZ AKTÁT, MAJD KIDERÜL, HOGY TALÁN NEM IS NYOMOZ?

A Kehi a korábbi nyilatkozatok szerint már 2011-ben feljelentést tett a Quaestor és az ETO Park ügyében. Megindult az eljárás, a tanúkihallgatások. De sajnos Tarsoly Csabáig már nem jutottak el a nyomozók. Aztán az állam inkább adott még egy kis pénzt. Aztán, korábbi állítása szerint a Kehi megint feljelentést tett. És aztán az egész aktakupac szőröstül-bőröstül eltűnt. Nem találják. Nincs. Úgy járt, mint a Radzeer. Vagy a Balmoral. Vagy úgy se: mert szerda délutánra a Kehinek eszébe jutott, hogy ja, nem is tett feljelentést 2011-ben.

EZ MÁR NEM A BÉKEMENETEK KORA :(((((((

Kiderült, miért ment ki a spiritusz a Békemenetek szervezőiből: Bayer, Bencsik és a többi független értelmiségi attól tart, hogy egy kormánypárti tömegtüntetésre már nem elsősorban Orbán Viktor, hanem a Jobbik hívei mennének el. És úgy már a béke sem lenne az igazi.

SOSEM JUT KI A BÖRTÖNBŐL AZ NFL EXSZTÁRJA

A három ember megölésével vádolt Aaron Herndandezt az esküdtszék bűnösnek találta egy 2013-as gyilkosság elkövetésében, ezért életfogytilgalni büntetést kapott, és még egy 2012-es kettős gyilkosság vádjával is szembe kell néznie az amerikaifutballistának. A Super Bowl-győztes Patriots a letartóztatás után azonnal kirúgta a játékost. A kilencvenes évek O.J Simspon-ügye nem volt ekkora balhé az NFL-ben. 

NAGY-NAGY MEGLEPETÉS

Nem mindig az győzött az uniós pályázatainkon, aki legjobb ajánlatott adta, mert "más szempontok" is bejöttek a képbe, derült ki az EU számára.  Úgyhogy rövid távon most valószínűleg elég komoly, 700 milliárd forintos bírságot kapunk az uniótól.  Összesen viszont 700 millirád forintnyi támogatást tartanak vissza, am iaz összes 2007-2013 közti pénzük nagyjából 10 százakléka, ami nagyon sok. Mindez csak az uniónak lehet meglepetés, nálunk azt azért lehet tudni, hogy az uniós pénzekkel a szokásosnál is korruptabbak vagyunk, és az utóbbi években egyre jobban csúcsra járatjuk az elég gyanús közbeszerzéseket.

ÁLOMBÓL VALÓSÁG

A Karcagon köztiszteletben álló D. Sándorné "Marcsi" és társai több mint kétmilliárdot csalhattak ki a környékbeliekből, magas hozamokat ígérve a Kun-Mediátor Kft.-jükkel. A pénzt eltették, hétfőn leléptek. Korábban pénzváltóként és utazási irodaként működtek, de állólag már tíz  éve megy az illegális betétgyűjtésük is. A nyomozás elindulhatott, némileg tragikomikusan. 

INGYEN JÖN AZ OKOSTELEFONOS iGO

A navigációs szeftverek világának egyik legnagyobb játlkosa a magyar Nav'n'Go a születésnapja alkalmából egy hétre ingyenessé teszi az iGo okostelefonos appot. És ezen kívül még egy csomó érdekeset mond a cég vezetője az interjúnkban, itt.

VANNAK, AKIK TUDNAK HÜLYESÉGEKET KÉRDEZNI

@Dajcstomi összeválogatta a nép által beküldött remek javaslatok közül azt a 20-at, amit majd jól megkonzultál a kormány a lakossággal internetügyben. Pár tíz- vagy százmilliócskáért, nem ügy. Ön szerint például legyen ezentúl minden sokkal jobb és olcsóbb, vagy ne?

MEGVÁLT A BORUSSIA DORTMUND KLOPPTÓL

A német sztáredző Jürgen Klopp nyolc év után távozik a Borussia Dortmundtól. A két éve még Bajnokok Ligája-döntőt játszó német sztárcsapat idei éve katasztrofális, jövőre nem lesznek BL-ben, a bajnokságban a mezőny vége felé tartanak. Klopp nagyon keresett, nem lennénk meglepve, ha egy nagy angliai csapat élén tűnne fel jövőre.