Sarapova és Moya, a tökéletes pár

2008.01.28. 19:34
A nőknél az orosz Marija Sarapova, a férfiaknál a spanyol Carlos Moya lett a legszebb az Index teniszező-szépségversenyén. Egy szőke szláv, egy barna déli, tökéletes pár. Olvasóink a nőkre jóval kíváncsibbak voltak, többen szavaztak rájuk, magasabb ponszámokat adtak nekik.

Az orosz Marija Sarapova az Ausztrál Open megnyerése után-közben még egy nagy sikert ért el: megnyerte az Index szavazását, amelyen az olvasók a nyílt bajnokság legszebb teniszezőnőit emelhették fel.

A több világmárkát is reklámozó orosz szépség a tízes skálán 8,09 pontot szerzett. Melbourne után ezúttal is vereséget szenvedett Sarapovától a szerb Ana Ivanovics, aki 7,79 pontot gyűjtve lett a második. Nem sokkal maradt el tőle 7,64 pontjával az orosz Marija Kirilenko, aki Szávay Ágnes párja volt az év első Grand Slam-versenyén.

Sarapova akcióban. Klikk!

A hazafias érzés ezúttal a háttérbe szorult, a szépségverseny két magyar indulója a verseny második felében végzett. Szávay Ágnes pontjai a nyolcadik helyre voltak elegendőek, Czink Melinda a tizenegyedik lett, mindössze az orosz Anna Csakvetadzét tudta megelőzni.

A férfiaknál a Patrick Swayze-hasonmásverseny helyezettje, a spanyol Carlos Moya lett az első 7,04 ponttal. Kevéssel maradt el a világelső svájci Federer 6,87, akit annak ellenére vonzónak tartottak az olvasók, hogy felhívtuk a figyelmet Kiszel Tünde-i szemöldökére.

Moya fiatalosan. Nézze meg képeinket!

A harmadik helyre is egy spanyol, Rafael Nadal került 6,06 ponttal, míg az általunk titkos esélyesnek tartott szőke, kék szemű David Nalbandian csak utolsónak volt jó.