Kegyetlenül kivégezték Hóhér helyettesét

2008.03.13. 07:47
Két menetet sem bírt ki az Arena Box Promotion hallei gáláján a Nagy Hóhér József helyett bevetett német Rüdiger May. Sokáig úgy volt, a magyar profi ökölvívó lesz a világbajnoki címre törő Herbie Hide ellenfele. Jobb, hogy nem lett.

Mint arról többször beszámoltunk, a magyar Nagy Hóhér József több mint tizenöt kilót hízott azért, hogy a WBC cirkálósúlyú kisvilágbajnoki övéért küzdhessen a volt nehézsúlyú világbajnok Herbie Hide-dal. Nagy főpróbája jól sikerült, egy óbudai minigálán simán megverte Petróczki Istvánt. Ennek ellenére sokan féltették az egészségét, hiszen Hide egyrészt hatalmasakat üt, megnyert meccseit egy kivétellel kiütéssel hozta, másrészt bár koros már, visszatérése óta hatalmas formában van, gond nélkül iktatja ki ellenfeleit.

A Hóhér legutóbbi győzelme után érkezett aztán a hír, hogy az Arena mégsem őt, hanem másik saját versenyzőjét, Rüdiger Mayt küldi a szorítóba a Dancing Distroyer becenevű brit ellen.

A mérkőzést március 11-én este rendezték Halléban, élőben közvetítette a televízió, így megállapíthattuk: Nagy József jobban járt, hogy nem kellett benyelnie Hide pofonjait.

Annak ellenére, hogy May tapasztalt és képzett versenyző, aki több mint negyven győzelme mellé mindössze öt vereséget gyűjtött eddig, esélye sem volt végigállni a mérkőzést. Hide óriási tempót diktált az elejétől kezdve, ütötte a németet, ahol érte, és nem mindig szabályosan.

May az első menetben földre került, a brit még akkor is odacsapott a halántékára, amikor már térdelt. Ezután csak a gong mentette meg az azonnali K. O.-tól a németet, de a második menetben már az sem. Igaz, előbb az újabb és újabb szabálytalan ütésekért pontlevonással büntette a mérkőzésvezető Hide-ot, de ennek semmilyen jelentősége nem lett. Innen már csak másodpercek és hatalmas bombák kellettek ahhoz, hogy a következő padlózás után May percekig ne találja meg az egyensúlyát.

A WBC-öv tehát Hide-é maradt, aki előbb-utóbb közel kerülhet egy világbajnoki címmeccshez is. Erejét látva egyáltalán nem esélytelen ebben a súlycsoportban.