S. Williams elintézte nővérét a US Openen

2008.09.04. 09:28
Serena Williams tíz játszmalabdát hárított, így lett elődöntős a US Openen. Két orosz, Szafina és az olimpiai bajnok Gyementyeva is beverekedte magát a négy közé. A férfiaknál Nadal elődöntős, Murrayvel meccselhet.

Az első szettet még elveszítette, de a következő hármat könnyedén behúzta Rafael Nadal, ezzel a US Open férfi egyesének elődöntőjébe jutott, ahol Andy Murrey lesz az ellenfele. A skót 2 perc híján négy óra alatt győzte le a 23 mérkőzés óta veretlen Juan Martin Del Potrót. Az argentin teniszezőt Wimbledon óta nem győzte le senki, megnyerte a stuttgarti, a kitzbüheli, a Los Angeles-i és a washingtoni ATP-tornát, alig több mint két hónap alatt a 65. helyről a 17-re jött fel a világranglistán. Nadal egyébként késő éjszakába nyúló mérkőzést játszott a hazai Mardy Fishsel, helyi idő szerint 2:11-kor fejezte be a csatát, ez volt a US Open történetének második legkésőbb véget ért mérkőzése.

A nőknél két orosz jutott a legjobb négy közé. Szafina könnyedén győzte le az olasz Pennettát, Gyementyeva már korábban kivívta a sikert. Szafina az ellen a Serena Williams ellen folytatja, aki nővérét, Venus Williamset győzte le az elődöntőbe jutásért, méghozzá két rövidített szettben. Az elsőben 8-6-ra, a másodikban 9-7-re nyert a fiatalabbik Williams. Érdekesség, hogy Venus az első szettben két, a másodikban nyolc játszmanyerési lehetőséget szalasztott el. "El sem akarom hinni, hogy nyertem. Az döntött mellettem, hogy jobban bírtam a szoros végjátékot" - jegyezte meg Serena.

Elfogytak a magyarok Flushing Meadowsban. Utolsóként két junior lány párosunk búcsúzott. Jani Réka és Susányi Zsófia 1:6 és 6:2 után szuper tie-brékben szenvedett vereséget egy thaiföldi, svéd kettőstől, Babos Tímea a japán Jamasoto oldalán kapott ki a dél-afrikai Simmonds, Swanepoel duótól, szintén szuper tie-brékben.

A női versenyekhez kapcsolódó hír, hogy a profi teniszezők edzői a jövő évtől kezdve játszmánként egyszer már a pálya széléről is adhatnak tanácsot tanítványuknak a WTA Tour versenyein. A hírt Larry Scott, a hölgyek profiviadalait szervező WTA ügyvezetője jelentette be a US Open helyszínén. Amint elmondta, a döntés hosszú egyeztetés után született meg, és végül elsősorban azért határoztak a változtatás mellett, mert a tévénézők így közelebb kerülhetnek a sportág kulisszatitkaihoz.

A trénereknek bele kell egyezniük abba, hogy a ruhájukra mikrofont helyezzenek, így utasításaikat, tanácsaikat a nézők ezrei is végighallgathatják a tv-készülékek előtt. Az új szabály szerint az edzők akkor is beszélhetnek játékosukkal, ha az ellenfél sérülés vagy betegség miatt orvosi szünetet kér.

US Open

Férfiak. Negyeddöntő: Nadal (1., spanyol)-Fish (amerikai) 3:6, 6:1, 6:4, 6:2, Del Potro (17., argentin)-Murray (6., brit) 6:7, 6:7, 6:4, 5:7.

Nők. Negyeddöntő: Pennetta (16., olasz)-Szafina (6., orosz) 2:6, 3:6, S. Williams (4., amerikai)-V. Williams (7., amerikai) 7:6, 7:6.