Talmácsi 2. az első malajziai időmérőn

2008.10.17. 08:52 Módosítva: 2008.10.17. 10:21
A 125 kcm-es kategória címvédője a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján, Sepangban a szabadedzést megnyerte, az időmérőn az olasz Andrea Iannone mögött ért célba.

A tréningen az olasz Andrea Iannone volt a leggyorsabb. A pontversenyben negyedik helyen álló, az összetettbeli második helyért küzdő magyar pilóta a szabadedzést megnyerte, majd az időmérőn is magabiztosan motorozott. A harmadik legjobb idő a brit Danny Webbé volt.

A vb-címet már begyűjtő francia Mike Di Meglio a kilencedik eredményt érte el. A pontversenyben második német Stefan Bradl tizedik, a harmadik helyen álló olasz Simone Corsi pedig nyolcadik lett.

"Reggel elsőként, az időmérőn másodikként zártam, ami mindenképpen jó eredménynek mondható kezdésnek - nyilatkozta Talmácsi a menedzsment tájékoztatása szerint. - A reggeli motorom jobban működött féktávokon, éppen ezért át kell majd gondolnunk a holnapi beállításokat, hogy milyen irányba lépjünk. Az időmérőn nem volt kellő tapadás az első gumin, ezért viszonylag sokat kínlódtam és nem tudtam igazán felszabadultan menni. Bízom benne, hogy gyorsan rájövünk a megoldásra."

"A szabadedzés után talán kicsit elbíztam magam a kezem állapotát illetően, mert az időmérőn sajnos a vártnál rosszabb volt. A fájdalom miatt egy-egy megcsúszásnál kevésbé tudtam korrigálni és ezzel is időt vesztettem. Ráadásul az utolsó gyors körömben több lassabb versenyző is elém került, így nem sikerült javítanom" - tette hozzá a címvédő magyar pilóta.

Eredmények, 1. időmérő: 125 kcm: 1. Andrea Iannone (olasz, Aprilia) 2:14.676 perc 2. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:15.206 3. Danny Webb (brit, Aprilia) 2:15.365 4. Pol Espargaro (spanyol, Derbi) 2:15.676 5. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 2:15.684 6. Joan Olive (spanyol, Derbi) 2:15.860. A második időmérőre szombaton kerül sor, a rajtsorrend a két tréning alapján alakul ki. A futamot vasárnap - magyar idő szerint 5 órakor - rendezik.