Németh Balázs indulhat Talmácsi helyén

2009.05.28. 09:17
A Balatonring Team magyar versenyzőt, a 21 éves Németh Balázst szerződtette a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájában a hét elején szerződést bontó Talmácsi Gábor helyére. Németh már a hétvégi Olasz Nagydíjon indulhat.

A 21 éves Németh Balázs szerda reggel elutazott az olaszországi Mugellóba, hogy felkészülhessen az edzésekre és a vasárnapi versenyre.

Németh Talmácsi Gábor helyét veszi át a csapatnál, miután a 125 köbcentisek között 2007-ben világbajnoki címet szerző motoros és Jorge Aspar Martínez spanyol csapattulajdonos hétfőn közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy végleg elválnak útjaik, miután nem tudtak megegyezni a versenyző médiajogairól.

Németh nem számít rutintalannak, igaz, eddig négyütemű motorokkal indult: részt vett a szupersport-világbajnokságon (legjobb eredménye egy 16. helyezés a Nürburgringen), az Alpok–Adria bajnokságon, valamint a Superstock 1000 Világkupán is.

A szupersport-vb-n is egy Talmácsit váltott a Factory Racingnél, ugyanis Talmácsi Gergő helyét vette át a Hondával versenyző csapatnál a nürburgringi futamra.

Németh saját honlapján már korábban azt írta, 2009 a nagy lehetőségek éve lesz. A Balatonring hivatalos közleménye szerint mindenképpen magyar versenyzőt akartak szerződtetni, és Németh szerződtetése mellett szólt, hogy nagyon könnyen alkalmazkodik az új körülményekhez, új kategóriákhoz. Emellett Jorge Martínez egy valenciai tesztelésen személyesen is látta, ott figyelt fel tehetségére.