160-nál ledobta a motor, de visszaugrott

2009.06.02. 14:21
A 250-es kategóriában versenyző Raffaele De Rosát ledobta a motorja, de kitartott, megúszta a bukást. A hihetetlen mutatványt előtte ketten biztosan megcsinálták.

Szenzációs manőverrel kerülte el a bukást a hétvégi olasz motoros nagydíj időmérőjén Raffaele De Rosa. A Honda-pilótát egy gyors jobbkanyarban ledobta a gépe, de sikerült megkapaszkodnia.

Közel 160 kilométer/órás sebességnél térden csúszott a motor mellett, sikerült visszaterelnie az aszfaltra, majd féltérdre emelkedett, és második próbálkozásra rálépett a lábtartóra. Innét már könnyedén visszaszállt a nyeregbe.

”Csak szerencsém volt – mondta percekkel később a Mediaset olasz adónak. – Egy ideig haboztam, hagyjam-e, és essek, vagy megpróbáljam menteni a helyzetet. Végül jól döntöttem.”

De Rosáról a rajongóknak Randy Mamola híres, 1985-ös menekülése juthat eszükbe, amikor az amerikai az 500 köbcentisek között hasonlóan úszta meg a balesetet a misanói futamon, szintén Olaszországban.

Találtunk egy másik hasonlót is, amin a Superbike- vagy Supersport-bajnok mutat be ilyet. (Nem tudjuk, ki ő, az olvasói segítséget ide várjuk.)