A Talmácsi-utód menedzsere sem kell

2009.06.10. 11:34 Módosítva: 2009.06.10. 11:34
A Balatonringnek nincs szüksége a Talmácsi Gábor helyére érkezett motoros, Németh Balázs menedzsmentjére. A csapat csak a fiatalemberrel akar szerződést kötni, az eddig az ügyeit intéző cég pedig perre készül, írja a Blikk. Közben több helyütt is megjelent a hír, hogy Talmácsinak már a héten meg lehet az új csapata, de megerősítés még nincs.

Talmácsi Gábor négy hete szakított a Balatonring Teammel. Legfőbb indoka az volt, hogy médiaszerződéseit egyoldalúan módosították, a nevében adtak ki hírlevelet, és a szezon előtt beígért második motort sem kapta meg az Aspartól. Később az Aspar első embere, Jorge Aspar Martinez még Budapestre is eljött, de nem sikerült megállapodnia a 250 kcm-esek között első idényét töltő motorossal és menedzserével.

A klub ezután egy másik magyart, a 21 éves Németh Balázst szerződtette. A mugellói futamon már ő indult, 16. lett, de a hétvégi barcelonai versenyen állítólag már az ő részvétele sem biztos.

A Blikk információi szerint a Balatonring semmibe veszi a versenyző és az ügyeit eddig intéző Racing Management Kft. közti szerződést. A még öt évig tartó megállapodásba a média-, reklám- és kommunikációs jogok tartoznak.

Balogh Róbert, a Racing Management tulajdonosa szerint hozzájárultak, hogy Németh induljon Mugellóban, de a következő hétre hiába volt megbeszélve egy tárgyalás a két fél között, a csapat közölte, csak Némethtel kívánnak szerződést kötni, velük nem.

Németh is felmondó nyilatkozatot küldött, de a racingesek szerint az ebben szereplő indokok valótlan állításokat tartalmaznak. Balogh azt mondja, a Balatonring ugyanolyan etikátlanul járt el velük, mint tette azt Talmácsival. Nem nyugszanak bele a helyzetbe, ha kell, perre mennek.

Németh Balázs jogi képviselője, Rafay Krisztina a Blikknek azt mondta, a menedzsment több pontban megszegte a szerződést, így biztos benne, ha perre kerül sor, nekik adnak igazat. A Balatonringnél állítják, csak azután kezdtek el tárgyalni a motorossal, hogy átvizsgálták a szerződésbontás körülményeit.

Ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy Talmácsi is rajthoz áll hét végén. Az idei szezonban három futamon is induló, de a legutóbbi Francia és Olasz Nagydíjat kihagyó motoros a menedzsere által terjesztett hírek szerint az elmúlt hetekben több csapattal is tárgyalt, és bár keresték a Superbike-világbajnokságból is, szívesebben maradna a MotoGP-sorozatban.

Azt egyelőre még titkolják, honnét kapott ajánlatot, de maga Talmácsi a hét elején kiadott sajtónyilatkozatában úgy fogalmazott, közel állnak a megegyezéshez. Ennek hivatalos akadálya nem lenne, mert Aspar Martinez a szerződésbontás után hozzájárult, hogy korábbi versenyzője szabadon tárgyaljon bárkivel a folytatásról.