Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-1 °C
6 °C

Szabadlábon Overdose tulajdonosa

A csődbüntettel vádolt Mikóczy Zoltán 19 hónapos szabadságvesztését a nagyváradi törvényszék másodfokon felfüggesztette, a szlovák-magyar üzletember társával együtt Magyarországra indult.

Szabadlábra helyezték Nagyváradon Mikóczy Zoltánt, Overdose tulajdonosát és annak magyar állampolgárságú üzlettársát, közölte Alexandru Butuc, Mikóczyék romániai ügyvédje. Butuk tájékoztatása szerint Overdose tulajdonosa és vele együtt letartóztatásban levő társa, Györke Sándor Zoltán már útban van Magyarország felé.

Mikóczy Zoltán
Mikóczy Zoltán

A nagyváradi törvényszék november 6-án egy év és hét hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte Mikóczy Zoltánt, Györke Sándorra pedig két év két hónap ugyancsak letöltendő börtönbüntetést rótt ki elsőfokú ítéletében. Overdose tulajdonosát csődbűntett, Györkét pedig a csődbűntett mellett magánokirat-hamisításra való felbujtás vádja miatt ítélték el. A kiszabott büntetés szerint ugyanakkor a börtönbüntetés letöltését után mindkettőjüket kiutasítják Romániából.

A törvényszék döntése ellen Mikóczy és Györke is óvást emelt, ugyanakkor több ízben is szabadlábra helyezésüket kérték, melyet eddig a román igazságszolgáltatás elutasított, a csütörtöki, másodfokú tárgyaláson azonban a kérésnek helyt adtak.

A csődbűntettel és magánokirat-hamisításra való felbujtással vádolt Mikóczy Zoltánt és Györke Dezső Sándort azért helyezték letartóztatásba október 21-én, mert a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk 43 millió forintra becsült és elárverezés előtt álló gépsorait. A vád szerint arra kényszerítették a cég romániai ügyvezetőjét, hogy hamis dokumentumokat állítson ki a gépek akadálytalan szállítása érdekében, ezeket a bíróság megsemmisítette. Mindkét elítélt ártatlannak vallotta magát, ügyvédjük szerint az ellenük feljelentést tevő ügyvezető igazgatójuk vádolható gazdasági bűncselekményekkel.  • Vennék
  • Hírek