Gera gólja jobban fizet, mint Del Pieróé

2010.03.18. 13:51 Módosítva: 2010.03.18. 13:52

A Bajnokok Ligája után az Európa Ligában is már csak nyolcan maradnak csütörtök estére. Két magyar még versenyben van, de sem Juhász Roland, sem Gera Zoltán csapta nem favorit.

A múlt heti első meccsen az Anderlecht és a Fulham is egyaránt 3-1-re kapott ki, előbbi Hamburgban, utóbbi a Juventustól.

Gera Zoltán korábban úgy nyilatkozott, nekik ez a harmadik számú sorozat, de aztán simán nyertek Szófiában, és a címvédő Sahtar ellen, nem úgy látszott, mintha egy percig is feladták volna, nagyon is komolyan vették, ki is ütötték az ukránokat.

gera zoltan fulham

Nyilván a Juventust is meg akarják verni, hiszen az mindig emeli egy csapat tekintélyét, másrészt kihasználhatják, hogy vagy a 39 éves Chimenti vagy a 20 éves Pinsoglio lehet a kapuban. Zaccheroni még nem döntötte el, melyiküknek ad lehetőséget, az idősödő kapus a múlt héten mutatkozott be az olasz ligában - Buffon és Manninger eddig nem engedte szóhoz -, hármat kapott a Sienától.

Az olaszoknál sok a sérült, Chiellini, Amauri, Martín Cáceres, Sebastian Giovinco, Michele Paolucci el sem utaztak Londonba. Valószínűleg az egy hete élete gólját lövő Zebina játszik ezúttal is, de neki biztosan nem lesz két jó meccse egymás után. Lehet, épp Gera használja ki a francia védő megingásait. Ha a magyar középpályás lőné az első gólt, kilencszeres pénzt hoz, ha bármikor betalál 3,6-szoros az odds (Del Pierónál ez a 3,2 a szorzó).

Juhász Rolandnak elsősorban van Nistelrooyra kell figyelnie. A hamburgi csatár nem játszott rosszul az első meccsen, de a belgák voltak gyengék. Ha viszont a Bilbao elleni meccsüket vesszük alapul, és úgy játszanak, mint a spanyolok ellen – 4-0-ra nyertek -, lesz gondja a HSV-nek. A Hamburgnak pluszmotivációt jelent, hogy a sorozat döntőjét saját stadionjában játszhatja, az előző körben a PSV elleni kétgólos hátrány sem zaklatta fel a játékosokat, simán egyenlítettek.

Juhász a Bilbao ellen eredményes volt, mostkilencszeres pénzt fizet, ha gólt lő vagy fejel.

Arra van esély, hogy mindkét csapat győztesen távozzon, arra már kevesebb, hogy továbbjutást is ünnepelhessen.

A Liverpool idegenben kikapott a francia Lille-től, nyílt meccs várható, a franciák biztosan nem állnak be védekezni, a Pool viszont MU ellen készül vasárnap.

A Valencia nincs könnyű helyzetben a hazai 1-1 után, de kontrázni szeretnek és tudnak, a Werder ellen gólgazdag meccset játszhatnak. A Marseille hazai pályán megmutathatja erejét a Benfica ellen, az Atletico Madrid a legutóbbi hazai döntetlen után idegenben jutott tovább, most sem esélytelenek a Sportingnál. A legkevesebbet azonban a Wolfsburg győzelme fizet az orosz Kazany ellen, a német bajnokra idegenben nem árt odafigyelni, a Barcelonát is legyőzte a BL-ben.