Redknapp vagy Hodgson az év edzője?

2010.05.06. 14:27

Európa Liga-döntőt játszik szerdán a Fulham, Bajnokok Ligája-selejtezőn indul augusztusban a Tottenham Hotspur, előbbire senki, utóbbira kevesen fogadtak volna a szezon elején.

A két londoni csapatot nem sztáredző vitte sikerre, a miniklubot a 62 éves Roy Hodgson, Anglia lúzercsapatát, a Tottenhamet a 63 éves Harry Redknapp.

Hodgson tette valószínűleg nagyobb, teljesen pénz vagy sztárok nélkül, leginkább kiselejtezett futballistákkal, leírt edzőként érte el a 131 éves klub legnagyobb sikerét, de a Tottenham közel húszéves, szinte teljes nyeretlenségét sem semmi megtörni, először mehet BL-be az egyesület.

Pláne, hogy honnét jutottak eddig: Hodgson 2007 december végén tökutolsóként vette át a Fulhamet, elképesztő ponthátrányról tartotta bent az utolsó fordulóban, majd az előző szezonban hetedik lett vele, bejutott az EL-be, most meg annak a döntőjébe.

Redknapp 2008 októberében kapta meg a kieső helyen álló Tottenhamet, összeszedte, simán bent tartotta, nyáron remekül vásárolt, és lenyomta a milliárdos Manchester City-t és a Liverpoolt, megtörte a nagy négyes - Pool, MU, Arsenal, Chelsea - öt éve tartó sorozatát, a legjobb négybe férkőzött.

Hodgson Angliában favorit az Év edzője-díjra, de a 4. hellyel szorosan ott lesz mögötte Redknapp, biztos, hogy mindketten ütik a Chelsea-vel valószínűleg duplázó – bajnokságot és kupát nyerő Carlo Ancelottit.

Európa élén a helyük, odafér a nevük a szezon két vitathatatlanul legjobb trénere, José Mourinho és Louis van Gaal mellé. Sőt, igazából eléjük is, olyat értek el klubjukkal, ami előttük senkinek sem sikerült.