Ki legyen Miss Vancouver 2010?

2010.02.26. 13:20

Keressük a vancouveri téli olimpia legcsinosabb sportolónőjét. Minden napra egy bombázó. Szavazzon!

A szavazásnak vége

Allison Baver, short track

A 29 éves amerikai rövidpályás gyorskorcsolyázó, Allison Baver nemcsak jól néz ki, gyors, ráadásul az akaraterejével is minden rendben van. Harmadik olimpiájára készül a pennsylvaniai származású lány, aki - mint sokan sportágában - görkorisként kezdte és csak középiskolásként váltott a jégre. 2002-ben a váltóval volt ott a hazai, Salt Lake City-i játékokon, hetedik lett. Négy éve, Torinóban éppen lemaradt a dobogóról a válogatottal, ötszázon hetedik, ezerötszázon tizenkettedik lett. Az olimpia évében harmadik volt az összetett Világkupában.


Baver vancouveri szereplése egy évvel ezelőtt nagyon komolyan megsérült: válogatottbeli társával, Katherine Reutterrel ütközött egy versenyen és eltört a lába. A pályafutása is veszélybe került, az őszi idénykezdetre azonban felépült és sikerült kijutnia az olimpiára.

Amellett, hogy Bavert előszeretettel szerepeltetik a magazinok szerkesztői, volt egy igazán ismert barátja: a sportágbeli Apolo Anton Ohno. Ő az egyetlen celebnek számító amerikai téli sportoló jelenleg, amellett, hogy ötszörös olimpiai érmes, kétszeres bajnok. Sőt, még a Dancing with the stars táncolós műsort megnyerte. Két évig jártak, de még 2006-ban szakítottak.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók nem mozgatnak annyi izmot, mint nagypályás kollégáik, amiatt sokkal szálkásabbak, azért így is vannak helyek, ahol ők is vastagabbak. "A srácok azt szokták kérdezni: 'Neked miért ilyen nagy a feneked?'" - idézte fel egy interjúban a jelenleg szingli Baver, akit azonban nem zavarnak a kérdések, ahogy az sem, hogy a testhez álló ruha gyakorlatilag nem takar semmit.

7,76