Ki legyen Miss Vancouver 2010?

2010.02.26. 13:20

Keressük a vancouveri téli olimpia legcsinosabb sportolónőjét. Minden napra egy bombázó. Szavazzon!

A szavazásnak vége

Julia Mancuso, alpesi sí

A 2006-ban olimpiai bajnok Julia Mancuso rögtön első vancouveri versenyén meglepetést tudott szerezni azzal, hogy a lesiklásban második lett. A szavazásunkon néhány napja szerepelt Lindsey Vonn mögé szorult, de elképzelhető, hogy a Miss Vacouver címért jobb pozícióból rajtol.

A 25 éves Mancuso négy éve Torinóban hatalmas meglepetést okozott azzal, hogy óriás-műlesiklásban aranyat nyert. A svéd Anja Pärson győzelmét várta mindenki, aztán az első futamot Mancuso nyerte, a másodikban pedig megtartotta előnyét. Teljességgel váratlan volt sikere, annak ellenére, hogy juniorként aratott sikereket, a 2005-ös vébén pedig harmadik volt a szakágban.

Az olimpia után aratta csak első Vk-futamgyőzelmét. Sőt, 2007-ben versenyben volt az összetett Világkupa első helyéért is. Vonn azonban a következő két szezonban beelőzte, Mancuso nem igazán volt jó formában, utolsó Vk-győzelmét 2007 márciusában szerezte.

A nevadai születésű síelő kedvelt médiaszereplő: meglepő olimpiai győzelme mellett sokak szerint szemrevaló és barátságos a természete. Népszerűségét kihasználandó 2007-ben elidította a nevét viselő fehérneműmárkát. Ami a magánéletét illeti: korábban hírbe hozták az egyik legjobb férfi versenyzővel, a norvég Aksel Lund Svindallal is

7,83