Ki legyen Miss Vancouver 2010?

2010.02.26. 13:20

Keressük a vancouveri téli olimpia legcsinosabb sportolónőjét. Minden napra egy bombázó. Szavazzon!

A szavazásnak vége

Hoffmann Nóra, jégtánc

Második olimpiáján szerepelt, de Torinóhoz képest új párral lett 13. Vancouverben a jégtáncos Hoffmann Nóra, szavazásunk első magyar résztvevője.

A 24 éves Hoffmann korábban Elek Attilával versenyzett, többszörös magyar bajnokok, kétszeres junior vb-2.-ok voltak. A felnőttek között azonban nem sikerült az áttörés, a 2006-os olimpián elért 17. hely csalódás volt a számukra.

Amikor Elek 2007 elején megsérült, a kihagyás alatt a páros úgy döntött, befejezi a közös munkát.

Hoffmann új párt keresett magának, választása az orosz születésű, de akkor már amerikaiként versenyző Maxim Zavozinra esett. Zavozin hasonló cipőben járt, mint a magyar lány: juniorként vébét is nyert Morgan Matthews-zal, de a felnőttek között még az olimpiára sem jutott el.

2007-ben kezdődött közös történetük, amiben számos buktató volt azóta. Zavozin az olimpia előtt néhány nappal kapta meg a magyar állampolgárságot, a 2009-es világversenyeket pedig a fiú betegsége, majd Hoffmann koponyatörése miatt be sem tudták fejezni.

Az időn januári Eb-n tizedikek lettek, az olimpián a 10-16. hely közé várták magukat. Ez sikerült, 13.-ak lettek, amivel nagyon elégedett volt a páros.

8,15