Ki legyen Miss Vancouver 2010?

2010.02.26. 13:20

Keressük a vancouveri téli olimpia legcsinosabb sportolónőjét. Minden napra egy bombázó. Szavazzon!

A szavazásnak vége

Gretchen Bleiler, snowboard

A snowboard jelenlegi egyik legnagyobb alakja, egyik legeladhatóbb arca, mégis második olimpiáján maradt arany nélkül Gretchen Bleiler. A legcsinosabb vancouveri olimpikonok közé azonban nagyon könnyen odaérhet a 28 éves amerikai.

Tizenegy évesen kezdett el hódeszkázni, majd 1996-ban, tizenöt évesen profinak állt a félcsőben versenyző Bleiler. Gyorsan lépett előre, de a hazai rendezésű  2002-es olimpiára éppen nem sikerült kijutnia.

Utána viszont mindenkinél többet nyert, így 2006-ban esélyesnek számított, de a szintén amerikai Hannah Teter megelőzte.

2006 után kevésbé a sport, inkább a tervezés, reklám felé fordult az érdeklődése, az Oakley és a K2 termékeinek kialakításában vett részt.

Az extrém sportokat felvonultató X Gamesen többször is győztes Bleiler magabiztosan jutott ki a vancouveri olimpiára és sokak szerint ismét a félcső legnagyobb esélyese volt. Azonban a csütörtöki versenyen mindkét gyakorlatában bukott, és csak 11. lett

Kiderült, Bleilert nem az elszalasztott érem aggasztotta elsősorban. Van egy védjegyének számító trükk, a Crippler 720, amit azonban nem tudott megcsinálni a vancouveri edzések kezdete óta. Második futásában megcsinálta, annyira megörült ennek, hogy a következő pillanatokban el is esett.

"Tudtam, ha ezt meg tudom csinálni, meglehet az érem. És egy kicsit meglepődtem, hogy ilyen jól sikerült. Ez ilyen, néha nem jön ki a lépés."

 

7,05