Ki legyen Miss Vancouver 2010?

2010.02.26. 13:20

Keressük a vancouveri téli olimpia legcsinosabb sportolónőjét. Minden napra egy bombázó. Szavazzon!

A szavazásnak vége

Lindsey Vonn, alpesi sí

A 25 éves amerikai alpesi síelő, Lindsey Vonn nemcsak a legcsinosabb vancouveri olimpikonok összeállítás élmezőnyébe fér bele, hanem a legnagyobb sztárok kaegóriájában is elöl van a helye. Ha nem lennének január eleje óta folyamatosan jelentkező sérülései, előre oda lehetne adni neki legalább két vancouveri aranyat.

Vonn a Janica Kostelic utáni korszak legmeghatározóbb alakja. Kétszeres összetett Világkupa-győztes (2008, 2009), és kétszeres világbajnok 2009. Az amerikai jelenleg a leggyorsabb síelőnő, hiszen a két gyors számban - lesiklás, szuper-óriásműlesiklás - alig van ellenfele. Az utóbbi két szezonban a technikai számokban is vannak eredményei, így már összesen négy szakágban van Vilákupa-győzelme (csak az óriás-műlesiklás hiányzik az ötből).

A lesiklás és a szuper G első számú esélyese Vancouverben, csakhogy januárban a keze sérült meg, majd egy lábsérülés miatt egy hetet nem tudott edzeni.

Jelenleg ő a legismertebb téli sportolónő Amerikában, sőt, 2009-ben az év női sportolójának is választották. A Forbes magazin listája szerint az ötödik legtöbbet kereső téli olimpikon (a felsorolásból nagyvonalúan kihagyták a jéghokisokat). Mindezt tökéletes mosolyának is köszönheti, Vonn a kifejezetten jó kislány típus. Házas, a neve is korábbi alpesi síző férjétől van, eredetileg Lindsey Kildownak hívták.

7,54