Hulkoztak vagy huhogtak a portóiak?

2012.02.17. 17:46 Módosítva: 2012.02.17. 17:47

Balotelli kiakadt a Porto drukkereire, mert azok szerinte huhogtak neki a két csapat csütörtöki, portugáliai EL-meccsén. A ManCity már jelezte is, hogy az UEFA-hoz fordul, na de jött is gyorsan a válasz az ellenféltől: nem huhogtak, hanem csatáruk, Hulk nevét skandálták. Tehát gyakorlatilag hulkoztak. Az is lehet, hogy igaz, de első hallásra a legerőltetettebb, legviccesebb terelésnek tűnik, amit négerezős témában valaha hallottunk.

Az angolok sajtósai szerint Yaya Tourét és Balotellit illették majomhangokkal a hazai drukkerek, Mancini, a csapat edzője viszont nem érezte súlyosnak a helyzetet. A portóiak azzal védekeznek, hogy egyrészt náluk is sok a színesbőrű játékos, másrészt a közelmúltban nem voltak rasszista balhéik, harmadrészt meg ugye ott volt Hulk is a pályán, az őt éltető hangokat érthették félre a City játékosai.

"Azért játszunk Angliában, mert ott nincs ilyen. Más országokban talán nem viselik el a fekete futballistákat" - nyilatkozta az ügyről Touré. Az egyik portói szurkoló azt mondta, tényleg pfújolták Balotellit, de csak azért, mert csúnya szabálytalanságot követett el, ennek köze nem volt a bőrszínéhez.

A meccset a Manchester City nyerte 2-1-re, úgyhogy ha az UEFA netán meg is büntetné a Portót, annak konkrét hatása nem igen lesz a párharcra.