Rakonczay: Szét fognak emiatt tépni

2012.05.10. 19:57

Rakonczay Gábor beismeri, felelőtlenség volt Szeremley Huba borásszal megkísérelni hazavontatni a kenuját, azt viszont sajnálja, hogy világrekordja inkább az eltűnéséről és erről a mostani incidensről szól.

vitez

"Így utólag már könnyű okosnak lenni, de tény, hogy felelőtlenség volt így megpróbálni hazahúzatni a Vitézt. Én az elején nem is akartam, de ebbe nem szeretnék jobban belemenni" - kezdte a világrekorder magyar hajós.

Azt is elmondta, nem sok az esély arra, hogy egy ekkora kenut bárki is megtaláljon az óceánon, de ez is előfordulhat. Mi több, még az is, hogy a víz valahol partra veti. Ha valaki megtalálja, elvileg értesítheti őt, hiszen benne van az ő és a kenu neve is.

Fa Nándor, a vitéz tulajdonosa korábban elmondta nekünk, ő nem tudott arról, hogy Szeremleyékkel fogják hazahozatni a Vitézt, ezt Rakonczay Gábor is megerősítette.

"Amikor ő értesült róla, már úton voltak hazafelé. Akkor ez tűnt a leglogikusabb megoldásnak. Tény, nem túl nagy a hajójuk, de azért nem is olyan kicsi egy ilyen vontatáshoz. Nyilván lett volna jobb, de jóval drágább megoldás is, akkor emellett döntöttünk, természetesen sajnálom, hogy odaveszett."

Úgy tervezték a hazautat, hogy Szeremleyék elindulnak a hajójuk után kötött Vitézzel a Karib-szigetekről, ha pedig nem megy, valamelyik szigeten otthagyják a kenut és más módszert választanak a hazajuttatására. A kenut itthon több helyen tervezték kiállítani.

"Engem most emiatt szét fognak itthon tépni, már vagy negyven helyről hívtak az ügy miatt. Sajnálom, hogy az eltűnésem és emiatt a mostani miatt az óceánátvezésem erről szól, nem pedig a világrekordról."