Klose kölcsönvette isten kezét, de elismerte

2012.09.27. 10:13

Miroslav Klose a szerdai Napoli–Lazio-mérkőzésen maradonás Isten keze-gólt szerzett, de kisvártatva elismerte, hogy szabálytalankodott, így a bíró érvénytelenítette a találatot. A Napoli-játékosok megünnepelték a másodszándékból a fair play mellett döntő Lazio-csatárt.

A Lazio már a negyedik perc elején szöglethez jutott, a beívelést Klose csúsztatta kapura, de nem fejjel, hanem amögé tett kezével szerzett gólt, majdnem ugyanúgy, ahogy Maradona talált be az angoloknak az 1986-os mexikói világbajnokságon. A Klose körül állók érzékelték a cseles mozdulatot, azonnal tiltakoztak a játékvezetőknél, pontosabban szét akarták szedni a németet meg a bírót is.

Klose egy ideig sunyított, de a harag akkora volt, hogy végül elismerte, kézzel ütötte be a labdát. A napolisok elismerésül hátba veregették, mindenhol nagy dicséret jár az ilyenért, hát még Olaszországban.

A mérkőzést 3-0-ra a Napoli nyerte Cavani mesterhármasával. Az uruguayi csatár is Maradonát tartja példaképének, de nem a kezezésben, hanem meg akarja előzni a Napoli góllövőlistáján. Az argentin 1984 és 1991 között játszott Nápolyban, 115 gólt szerzett. Cavaninak nem kicsit kell igyekeznie, csak 72-nél tart, ezzel hetedik a klub örökranglistáján.